Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne, με τη στήριξη της Lavipharm

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne, με τη στήριξη της Lavipharm

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη σπάνια και αθεράπευτη μέχρι σήμερα μορφή μυϊκής δυστροφίας που επηρεάζει 1 στις 3.500 αγόρια, η Lavipharm, σε συνεργασία με το MDA HELLAS, Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, και την Ομάδα Γονέων παιδιών με Duchenne (Parent Project MDA HELLAS), στηρίζει την 4η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne.

Η Μυϊκή Δυστροφία Duchenne (DMD) είναι μια από τις πιο σπάνιες γενετικές και θανατηφόρες ασθένειες, η οποία προκαλείται από σφάλματα στο γονίδιο της δυστροφίνης, το μακρύτερο γονίδιο στο ανθρώπινο σώμα. Τα αγόρια με DMD χάνουν σταδιακά την κινητικότητα τους, ενώ στην εφηβεία η ασθένεια επηρεάζει τους μυς της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος. Το προσδόκιμο ζωής σπάνια ξεπερνά τα 25 με 30 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις, τα συμπτώματα της νόσου μπορούν να είναι ορατά από την ηλικία των 5 ετών. Γονείς, κηδεμόνες και δάσκαλοι πρέπει να ενημερωθούν για τα σημάδια που μέχρι σήμερα μπορεί να μην είναι ορατά, αλλά οφείλουν να αναγνωριστούν στα μικρά παιδιά, ούτως ώστε με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία να προσφέρουν άμεση υποστήριξη.

Στη χώρα μας, 500 αγόρια και άνδρες ζουν με μυϊκή δυστροφία Duchenne.

Σε ειδική εκδήλωση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ελευθερώθηκαν προς τιμήν τους 500 κόκκινα μπαλόνια στον αττικό ουρανό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη και τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης.

Δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι εργαζόμενοι της Lavipharm, οι οποίοι, μαζί με τον γνωστό παρουσιαστή Σάκη Τανιμανίδη που ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκληση, έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς σε εκείνους που υποφέρουν, ότι δεν είναι μόνοι στη μάχη για τη ζωή.

Check Also

21 τόνοι LAVISEPT για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η Lavipharm, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πολιτείας και της κοινωνίας, και σε συνεργασία με το …