Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ σπάει την αλυσίδα μετάδοσης του COVID-19 με το γρήγορο τεστ PANBIO COVID-19 Ag

Ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ σπάει την αλυσίδα μετάδοσης του COVID-19 με το γρήγορο τεστ PANBIO COVID-19 Ag

To σύστημα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag που αποσαφηνίζει εάν κανείς είναι φορέας του κορονοϊού, ξεκίνησε να εφαρμόζεται εδώ και λίγες ημέρες από τον Όμιλο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ.

Πρόκειται για το γρήγορο τεστ για τον SARS-CoV-2 που έχει τη δυνατότητα να εξάγει τα αποτελέσματα μόλις σε 15 – 20 λεπτά, δίνοντας με σαφήνεια την απάντηση εάν κανείς έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

Ο τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag ενδείκνυται για όσους έχουν συμπτώματα, όπως βήχα, πυρετό, αναπνευστική δυσχέρεια κ.λπ., χωρίς να γνωρίζουν εάν νοσούν από COVID-19 ή από γρίπη.

Ο ταχύς αυτός εργαστηριακός έλεγχος αναμένεται να διευκολύνει δεόντως την επόμενη περίοδο για τον άμεσο εντοπισμό των πιθανών κρουσμάτων του κορονοϊού, δεδομένου ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας τους χειμερινούς μήνες. 

• Το τεστ

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ διαθέτει το σύστημα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της ΑΒΒΟΤΤ: PANBIO COVID-19 Ag, που αποτελεί το μόνο test αντιγόνου με ευαισθησία 93,3% και ειδικότητα 99,4%.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ταχύτατη, ενώ είναι και πολύ πιο οικονομική σε σύγκριση με τον μοριακό έλεγχο με PCR (που αποτελεί εξέταση αναφοράς). Το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag δίνει άμεσα μία πρώτη πληροφορία σχετικά με το αν κανείς έχει έρθει σε επαφή με τον νέο κορονοϊό και, κυρίως, εάν είναι μεταδοτικός.

Το ταχύτατο τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη γραμμή άμυνας, αποτρέποντας την εξάπλωση του κορονοϊού, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η χρονοβόρος αναμονή παραλαβής των αποτελεσμάτων, ενώ στην περίπτωση που ο ασθενής είναι θετικός, απομονώνεται άμεσα.

Μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους όσοι έχουν συμπτώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί ή όχι.

Μπορεί, επίσης, να βρει εφαρμογή και σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού, όπου είναι πιθανό να παρατηρηθούν πολλά ύποπτα κρούσματα λόγω του συγχρωτισμού, όπως στο εργασιακό περιβάλλον, σε αθλητικούς συλλόγους, σχολεία και όπου αλλού υπάρχει μαζική προσέλευση πληθυσμού.

Τα πλεονεκτήματα του τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag είναι μεταξύ άλλων:

  • το πολύ χαμηλό κόστος
  • ο ελάχιστος χρόνος εξαγωγής των αποτελεσμάτων
  • η αξιοπιστία
  • η ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία

Το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ραντεβού, αλλά με την τήρηση των διεθνών πρωτοκόλλων ασφαλείας κατά τη λήψη του δείγματος, σε συγκεκριμένα σημεία στο νομό Αττικής, στις διαγνωστικές μονάδες του Ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ της Αργυρούπολης, του Χαλανδρίου και στο Ίλιον, από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Check Also

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία της χώρας θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid test

Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην …