Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ο Υπουργός Υγείας στην 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο

Ο Υπουργός Υγείας στην 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο

Mιλώντας στην 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο (4th EU-Arab World Summit) που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισήμανε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επανασυστήνει την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή, μέσα από τρίπτυχο «Επενδύσεις – Μείωση φορολογίας – Νέες θέσεις εργασίας».

Στην ομιλία του, με θέμα “The Ever Growing Healthcare Industry”, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της Υγείας, ως προτεραιότητα του Υπουργείου. «Από τις πρώτες μέρες, δουλεύουμε μεθοδικά για να φτιάξουμε ένα περιβάλλον φιλικό σε επενδύσεις για την ανάπτυξη της Οικονομίας και την ανόρθωση της κοινωνίας. Επενδύσεις για να στηρίξουμε τη Δημόσια Υγεία, για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, για να προσφέρουμε το αγαθό της Υγείας αποτελεσματικότερα και με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε, επίσης, στην αναποτελεσματικότητα του clawback και στην απουσία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση:

«Στον πρώτο μας νόμο, που ψηφίστηκε πριν από 10 μέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κάναμεένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά”. Ένα άλμα ανάπτυξης μεγαλύτερο από τη φθορά του clawback. Ποιο είναι το άλμα ανάπτυξης; Κίνητρα επενδύσεων για τις εταιρείες. Δυνατότητα σε όσες εταιρείες του κλάδου επενδύουν, να συμψηφίσουν μέρος των επενδύσεων αυτών με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου για το clawback. Μετατρέπουμε το clawback, από αντιαναπτυξιακόψαλίδι”, σε επενδυτικό εργαλείο για τη δημιουργία νέων και καλών θέσεων εργασίας».

Ο κ. Κικίλιας έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας, καλώντας τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των χωρών που συμμετέχουν στη Σύνοδο να επιλέξουν την Ελλάδα ως προορισμό.

Check Also

Σήμερα στις 18:00 οι έκτακτες ανακοινώσεις για τον χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης

Σήμερα, στις 18:00, θα ανακοινωθεί στο Υπουργείο Υγείας από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας …