Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ο Ανδρέας Ξανθός στην κοπή πίτας του ΕΚΑ

Ο Ανδρέας Ξανθός στην κοπή πίτας του ΕΚΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν στις 6 Φεβρουαρίου η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αχαρνών Ιλίου και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα, παρουσία του Υπουργού Yγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, του Αντιπεριφεριάρχη Δυτικού Τομέα Αττικής, κ. Τζόκα, της Διοικήτριας της Α’ ΥΠε, κας Ι. Διαμαντοπούλου, και του Δημάρχου του Δήμου Ιλίου, κ. Ζενέτου.  

«Μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελεί η  ενίσχυση και  ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους. Απόδειξη των δεσμεύσεων αυτών είναι το τέλος του  κοινωνικού αποκλεισμού των ανασφάλιστων συμπολιτών μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εκδήλωση.

Κάνοντας λόγο, δε, για την προσπάθεια αναβάθμισης του ΕΣΥ, σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη πολλές ελλείψεις και προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. «Δεν πρέπει, όμως, να παραβλέπουμε το γεγονός ότι  η εικόνα αυτή έχει βελτιωθεί,  καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν προστεθεί στο ΕΣΥ χιλιάδες γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό (μόνιμο και επικουρικό), ενώ από το 2016 άρχισαν να αυξάνονται τα όρια δαπανών για τη Υγεία», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, ακόμα, το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως τα άτομα με αναπηρία, στηρίζοντας το ΕΚΑ ως το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης, ενισχύοντας με επιπλέον προσωπικό τα Κέντρα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) και εκπονώντας ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την Αποθεραπεία και Αποκατάσταση.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Ανδρέας Ξανθός επαίνεσε την προσπάθεια της Διοίκησης του ΕΚΑ  για την ηθικοποίηση του συστήματος με θεσμικές δικλείδες, όπως αυτή της διαφανούς λίστας αναμονής για εισαγωγή στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.

Παρόντες στην κοπή της πίτας ήταν ο  Πρόεδρος του ΔΣ ΚΑΤ- ΕΚΑ, κ. Κοντοδημόπουλος,  ο εκπρόσωπος των ΕΣΑμΕΑ, κ. Κλειτσιώτης, μέλη του ΔΣ ΚΑΤ- ΕΚΑ, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιλίου, Διευθύντρια του ΚΑΤ, Ιερείς, εκπρόσωποι του ΠΑΣΚΑ, εκπρόσωποι του συλλόγου “Φίλοι του ΕΚΑ”,  η Διευθύντρια του Ειδικού ΕΠΑΛ και ο Διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου, όλες οι Υποδιευθύνσεις του ΕΚΑ, το Ιατρικό, Παραϊατρικό, Νοσηλευτικό, Τεχνικό και  βοηθητικό προσωπικό.

Check Also

Τέθηκε σε λειτουργία η Συμμαχία της Ε.Ε. για τα Κρίσιμα Φάρμακα

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού, κ. Άρη …