Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Οικονόμου: Θα επανεξεταστούν αυτή την εβδομάδα τα μέτρα σχετικά με την πληρότητα των γηπέδων

Οικονόμου: Θα επανεξεταστούν αυτή την εβδομάδα τα μέτρα σχετικά με την πληρότητα των γηπέδων

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησης, με σημαντική μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, ωστόσο η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Κάθε μέρα που περνάει και δεν εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας θέτουν τον εαυτό τους σε ανυπολόγιστο κίνδυνο. Γι’ αυτό επιμένουμε στην προσπάθεια εμβολιασμού τόσο με την πρώτη δόση, όσο και για εκείνους που δικαιούνται την αναμνηστική δόση», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, υπενθυμίζοντας ότι, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων, από σήμερα το πρωί ισχύει μερική αποκλιμάκωση των μέτρων που ίσχυαν από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

Συγκεκριμένα: Απελευθερώνεται το ωράριο και  επανέρχεται η μουσική στη διασκέδαση και την εστίαση. Αυτό, βέβαια, ισχύει μόνο για εμβολιασμένους και μόνο για καθήμενους. Υπενθυμίζεται ότι, από τις 7 Φεβρουαρίου, δεν θα θεωρούνται εμβολιασμένοι και θα χάνουν τα σχετικά προνόμια όσοι έχουν συμπληρώσει επτάμηνο από τη δεύτερη δόση (εάν έχουν κάνει εμβόλιο με δυο δόσεις) ή 3 μήνες από  την πρώτη δόση (εάν έχουν κάνει μονοδοσικό) και δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση. Η προθεσμία αυτή έληγε στις 31 Ιανουαρίου, αλλά λόγω της κακοκαιρίας παρατάθηκε.

Για τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα διατηρείται ο περιορισμός της  πληρότητάς τους στο 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Ωστόσο, θα επανεξεταστεί αυτή την εβδομάδα η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα και τους άλλους χώρους αθλητικής δραστηριότητας.

Επιπλέον, αυτή την  εβδομάδα μπαίνει σε εφαρμογή, μετά από ένα  εκτενές επιχειρησιακό σχέδιο, η παράδοση αντιϊκών χαπιών στο σπίτι, σε πολίτες άνω των 18 ετών που έχουν προβλήματα υγείας (σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι έγκυες γυναίκες) και βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό. Οι πολίτες που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, μόλις διαπιστώσουν, μέσω rapid ή pcr test, ότι είναι θετικοί, μπορούν να επικοινωνούν με το γιατρό τους, ο οποίος στη συνέχεια θα κάνει αίτηση χορήγησης του χαπιού στη σχετική πλατφόρμα. Η απάντηση θα δίνεται μέσα σε 24 ώρες με SMS και στον γιατρό και στον ασθενή. Ο ΕΟΠΥΥ θα επικοινωνεί  με τον ασθενή, και αφού επιβεβαιώσει τη διεύθυνση θα μεταφέρει τα φάρμακα στο σπίτι του ασθενούς.

Check Also

Μαρινάκης: «Η ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ δεν υποκαθιστά την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη Δημόσια Υγεία»

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στην τριήμερη …