Το καλοκαίρι είναι σύμμαχός μας στη μάχη κατά τηςπανδημίας και γι’ αυτό το υποδεχόμαστε με διπλή χαρά, τόνισε πριν από λίγο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου.
Αναφερόμενη στην μετάλλαξη Δέλτα και ενδεχόμενο 4ουκύματος, η κα Θεοδωρίδου τόνισε πως, αν υπάρξει και στη χώρα μας η έντασή του θα είναι ηπιότερη και θα αφορά κυρίως τους ανεβμολίαστους. Η ίδια υποστήριξε πως σύμφωνα με έρευνες οι δύο δόσεις του εμβολίου τηςPfizer παρέχουν 86% προστασία έναντι της Ινδικής μετάλλαξης, ενώ οι δύο δόσεις του εμβολίου τηςAstrazeneca παρέχουν προστασία κατά 66%.
«Η χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι ακόμη υπό διεθνή μελέτη», είπε η κα Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως οι μελέτες θα καθορίσουν, επίσης και το πότε θα χρειαστεί η τρίτηδόση. Ωστόσο υποστήριξε πως με βάση τα ως τώρα δεδομένα, η προστασία από τις δύο δόσεις δείχνει να διαρκεί περισσότερο από όσο υπολόγιζαν αρχικά οι ειδικοί.
Health Update Health Update