Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer: Η Θεσσαλονίκη γίνεται έδρα εξωστρέφειας

Κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer: Η Θεσσαλονίκη γίνεται έδρα εξωστρέφειας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού φέρει τη δική του σφραγίδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι «εντός του επομένου έτους θα απασχοληθούν περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα Ελληνόπουλα που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, πηγή του ανθρώπινου δυναμικού των δύο κέντρων της Pfizer αποτελούν παράλληλα και τα δημόσια πανεπιστήμια της πόλης. «Η Θεσσαλονίκη γίνεται έδρα της εξωστρέφειας, αυτό μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο και ευημερία. Το αποτύπωμα αυτό πηγαίνει πέρα και πάνω από την απασχόληση. Το ΙΟΒΕ υπολόγισε ότι το συνολικό όφελος για τη Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ σε βάθος 10ετίας», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι μέρος αυτών των χρημάτων θα επιστρέψει στην πόλη ως καλύτεροι μισθοί.

Μιλώντας στη συνέχεια για τις εγκαταστάσεις, ο πρωθυπουργός δήλωσε ενθουσιασμένος. «Πρόκειται για ένα εργασιακό περιβάλλον που έρχεται από το μέλλον, προάγει τη συνεργασία, δίνει έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο… Εδώ δεν μιλάμε για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αλλά και για την ποιότητα της εργασίας, και αυτό είναι εξίσου σημαντικό με τις απολαβές που παίρνει κανείς από τη δουλειά του. Και εμείς θα δρομολογήσουμε σε μία 5ετία τη μετεγκατάσταση πολλών Υπουργείων σε έναν χώρο στην ΠΥΡΚΑΛ, και έτσι θέλουμε να είναι και οι χώροι όπου θα εργάζονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτό είναι το όραμά μας. Η κυβέρνησή μας στηρίζει εμπράκτως την καινοτομία. Ο κόμβος καινοτομεί και στο εργασιακό περιβάλλον απασχολώντας περισσότερες γυναίκες από τον μέσο όρο». 

Αναφερόμενος στα ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Η Θεσσαλονίκη οφείλει να τιμήσει με τη σειρά της την Pfizer, έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά του covid, με το να βελτιώσει το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψηςΟι ανεμβολίαστοι είναι σήμερα οι πρώτοι στόχοι του κορονοϊού. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ας κάνουμε βίωμά μας αυτό που είπε πριν ο Άλμπερτ, ας ακούσουμε την επιστήμη. Δυστυχώς, στη χώρα μας πεθαίνουν καθημερινά 20, 30, 40 άνθρωποι, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι ανεμβολίαστοι. Εγώ προσωπικά θα πάω να κάνω τώρα την τρίτη δόση του εμβολίου, όπως μου έχουν υπαγορεύσει οι ιατροί. Ας μην αφήσουμε αναξιοποίητο αυτό το δώρο της επιστήμης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Check Also

Το νέο δισθενές εμβόλιο φαίνεται να προστατεύει και έναντι της υπομετάλλαξης BQ1.1

Το νέο ενισχυμένο εμβόλιο της Pfizer που σχεδιάστηκε ώστε να στοχεύει τις υπομεταλλάξεις της Όμικρον …