Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Κινητοποιήσεις από τους νοσηλευτές τον Φεβρουάριο για τις ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ

Κινητοποιήσεις από τους νοσηλευτές τον Φεβρουάριο για τις ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) προκήρυξε 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 καθώς, παρά τις συνεχείς πιέσεις των νοσηλευτών για προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ, μέχρι στιγμής οι προσπάθειες φαίνεται να είναι χωρίς αντίκρισμα. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 12:00 έως τις 15:00.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, «…η αγανάκτηση των Νοσηλευτών ξεχειλίζει καθημερινά για τις φρούδες υποσχέσεις και ανεκπλήρωτες κυβερνητικές δεσμεύσεις.
Τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματα των Νοσηλευτών παραμένουν στις καλένδες. Έφτασε η στιγμή να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, απέναντι στην απαξιωτική στάση του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης».

Τα πάγια αιτήματα της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ αφορούν σε:
• Προσλήψεις Μόνιμων Νοσηλευτών
• Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
• Ειδικό Μισθολόγιο Νοσηλευτών
• Ειδικό Σύστημα Προσλήψεων, Αξιολόγησης και Κρίσεων
• Ένταξη των Νοσηλευτών στα ΒΑΕ.

Check Also

Προκήρυξη 2.145 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία – Έρχεται προκήρυξη και για ειδικευμένους γιατρούς

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των νοσοκομείων και των φορέων του Υπουργείου Υγείας σε …