Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κικίλιας για Αξιωματική Αντιπολίτευση: «Θλιβερή η μικροπολιτική εκμετάλλευση μιας παγκόσμιας κρίσης δημόσιας υγείας»

Κικίλιας για Αξιωματική Αντιπολίτευση: «Θλιβερή η μικροπολιτική εκμετάλλευση μιας παγκόσμιας κρίσης δημόσιας υγείας»

Σχολιάζοντας τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα του Αλέξη Τσίπρα, τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα μετά την εξαγγελία του πανελλαδικού lockdown, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε τα εξής:

«Λυπάμαι πολύ για τη στάση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η αγωνιώδης προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης μιας παγκόσμιας κρίσης της Δημόσιας Υγείας είναι θλιβερή. Ακόμα πιο θλιβερά είναι τα ψευδή στοιχεία και η εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Συγκεκριμένα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εν μέσω πανδημίας, ενισχύθηκε με: 

– 7.000 ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό.  

– 4.000 από τον κλάδο των νοσηλευτών μονιμοποιούνται.

– 4.000 επαγγελματίες υγείας (συμβασιούχοι ΟΑΕΔ) ανανέωσαν τη σύμβασή τους για 2η χρονιά. 

– 616 μόνιμοι γιατροί έχουν προσληφθεί μέσα στο 2020.

– 1500 μόνιμοι γιατροί θα έχουν προσληφθεί μέσα στο 2020, 300 εκ των οποίων θα στελεχώσουν τις νέες κλίνες ΜΕΘ.  

– Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης παρέδωσε 557 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σήμερα έχουμε 1.046 κλίνες ΜΕΘ και συνεχώς ανοίγουμε νέες.  

– Όλα τα τεστ είναι δωρεάν σε δημόσιες δομές υγείας. Κανείς συμπολίτης μας που έχει ανάγκη δεν έχει μείνει χωρίς τεστ. Έχουν διενεργηθεί 2.000.000 τεστ (PCR και Rapid)

-Οι Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έχουν πραγματοποιήσει 13.500 αποστολές σε κάθε γωνιά της χώρας και έχουν κάνει 450.000 δωρεάν τεστ σε πολίτες. 

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία, σε δύσκολες για τη χώρα στιγμές. Πολύς στα ασήμαντα και λίγος στα σημαντικά».

Check Also

Ευρωπαϊκή ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας – Έμπρακτη στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Η Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG Reform) της ΕΕ ανακοίνωσε την απόφασή της για …