Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Κατάργηση του μέτρου της συνταγογράφησης των ανασφάλιστων μόνο από δημόσιες δομές ζητά ο ΠΙΣ

Κατάργηση του μέτρου της συνταγογράφησης των ανασφάλιστων μόνο από δημόσιες δομές ζητά ο ΠΙΣ

Την αναστολή ισχύος από 1η Ιουλίου 2022 και την οριστική κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συνταγογράφησης των ανασφάλιστων μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών, ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο ΠΙΣ επιβεβαίωσε τη σχετική του απόφαση και στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του κατά την οποία αποφασίστηκε να ζητηθεί για το θέμα αυτό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, το μέτρο αναμένεται να έχει ολέθρια αποτελέσματα στην υπερφόρτωση των δημόσιων δομών υγείας οι οποίες θα έπρεπε με κάθε προσπάθεια να αποφορτιστούν μέσω της ΠΦΥ. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει συζητήσει το θέμα αυτό τόσο στη Σύνοδο των Προέδρων όσο και στη Γενική του Συνέλευση ενώ το έχει αναδείξει επανειλημμένως και δημοσίως από το 2021 επιδιώκοντας την οριστική κατάργησή του.

Ο ΠΙΣ ζητεί από την ηγεσία του ΥΥΚΑ να αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου από την 1η Ιουλίου διότι εν μέσω θέρους και αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στις δομές και θα επιδεινώσει τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες.

Check Also

Η Πρωτοβάθμια επί… Προσωπικού

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να άργησε μια μέρα, ή κάποιες δεκαετίες καλύτερα, ωστόσο οφείλουμε …