Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΙΣΑ: Συγκρότηση ομάδας ενημέρωσης του κοινού περί SARS-CoV-2

ΙΣΑ: Συγκρότηση ομάδας ενημέρωσης του κοινού περί SARS-CoV-2

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προχωρά στη συγκρότηση Ομάδας Πιστοποιημένων Ιατρών, οι οποίοι θα αναλάβουν την ενημέρωση του κοινού με στοχευμένες δράσεις σε δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, σχολεία, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων κ.α., κατόπιν εισήγησης του προέδρου του Συλλόγου, Γιώργου Πατούλη.

Οι έγκριτοι επιστήμονες που συγκροτούν την Επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, θα αναλάβουν τον εκπαιδευτικό ρόλο στην Ακαδημία Ενημέρωσης για τον SARS-CoV-2 των ιατρών-μελών του ΙΣΑ που επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στη σημαντική αυτή δράση.

Ειδικότερα, θα συγκροτηθεί ομάδα διαφορετικών κλινικών ειδικοτήτων, η οποία θα παρακολουθήσει διαδικτυακά σεμινάρια που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνουν:

  • Ενημέρωση για την παγκόσμια πορεία της πανδημίας
  • Επιδημιολογία της επίπτωσης στον ελλαδικό χώρο
  • Τα γενικά αποδεκτά μέτρα προφύλαξης και αποφυγής της μετάδοσης
  • Τεχνικές ανίχνευσης του κορονοϊού
  • Τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται μέσα στα σχολεία
  • Συνολική διαχείριση ενός έκτακτου περιστατικού που να αφορά μέλος της σχολικής κοινότητας
  • Νοσηλεία, φαρμακευτική αγωγή και αποθεραπεία ασθενών
  • Ανοσολογική απάντηση του οργανισμού και η εξέλιξη στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου.

«Στόχος μας είναι ο ενημερωμένος πολίτης που μπορεί να προστατεύσει τόσο τον εαυτό του, όσο και το περιβάλλον του από τον φονικό ιό. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής θα αναλάβουν μία ακόμα σημαντική πρωτοβουλία, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για σημαντικά θέματα, όπως είναι τα μέτρα προστασίας σε ατομικό επίπεδο ή σε επίπεδο κοινότητας, η διαχείριση πιθανού κρούσματος και αλλά σημαντικά θέματα που θα ενισχύσουν τη φαρέτρα της κοινωνίας απέναντι στην επιδημία. Οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει τον υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας που διαθέτουν και θα αναλάβουν και αυτή τη σημαντική δράση», σχολίασε ο κ. Πατούλης.

Check Also

Υψηλός κίνδυνος επαναμόλυνσης SARS-CoV-2 λόγω διαδοχικών παραλλαγών της Omicron

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Science, αναλύει …