Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Θάνος Πλεύρης: Όχι στο γενικό lockdown, ναι σε όποια μέτρα χρειάζονται για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον

Θάνος Πλεύρης: Όχι στο γενικό lockdown, ναι σε όποια μέτρα χρειάζονται για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον

«Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας κυριαρχεί η Δέλτα, είμαστε σε ύφεση, μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες, και θα επέλθει μείωση και στους θανάτους. Από την άλλη, πράγματι, η Όμικρον μας προβληματίζει για αυτό υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα ως προς τους ταξιδιώτες γιατί ο βασικός μας στόχος είναι η επικράτηση της Όμικρον – που θα γίνει και στη χώρα μας – να καθυστερήσει ώστε να έχουμε κερδίσει τους εμβολιασμούς που γίνονται τώρα, και να έχουμε και περισσότερα δεδομένα», είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Mega,ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown.Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, θα ληφθούν όποια μέτρα χρειαστούν για τον περιορισμό της διασποράς της νέας μετάλλαξης.

Αναφερόμενος στο θέμα της μελέτης Τσιόδρα-Λύτραεπανέλαβε πως αυτή δεν έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Υγείας, συμπληρώνοντας ότι δεν θα άλλαζε κάτι αν είχαν την εν λόγω μελέτη στα χέρια τους.

«Δεν προκύπτει ότι θα αλλάζαμε κάποια πράγματα. Η μελέτη αναφέρει ότι αν είναι πάνω από 400 διασωληνωμένοι υπάρχει αυτόματα μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Άρα το ζητούμενο είναι να μη φτάνει κάποιος στη ΜΕΘ. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είχαν αυτή τη στόχευση. Επίσης προκύπτει ότι όσοι βρισκόταν εκτός ΜΕΘ είχαν μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας, για αυτό αυξήσαμε τις κλίνες ΜΕΘ από τις 550 στις 1300. Δεν μπορούσαμε να τις αυξήσουμε παραπάνω, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι συγκεκριμένο. Το τρίτο είναι ότι θα έπρεπε να έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς, που έχει κάνει η κυβέρνηση ό,τι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση και με την υποχρεωτικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.
Τέλος, διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξει πρόστιμο 100 ευρώ για όσους άνω των 60 δεν έχουν κάνει την 3η δόση, αλλά εμπίπτουν από τις 13/12 στους περιορισμούς σαν να είναι ανεμβολίαστοι”.

Check Also

Τι προβλέπουν οι ανανεωμένες οδηγίες για τον εμβολιασμό των ασθενών με καρκίνο

Οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο εμφανίζουν κάποιο βαθμό ανοσοκαταστολής και είναι περισσότερο ευάλωτοι σε …