Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Δωρεά της Pfizer Hellas προς το Σωματείο ΕΡΜΗΣ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με αναπηρία

Δωρεά της Pfizer Hellas προς το Σωματείο ΕΡΜΗΣ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με αναπηρία

Σημαντική δωρεά προς το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «ΕΡΜΗΣ» ολοκλήρωσε η Pfizer Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, που υλοποιεί.

Η δωρεά ύψους 10.000€ θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών του Σωματείου, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, στα πεδία της εναλλακτικής επικοινωνίας και της μετακίνησης και προστασίας από τη νόσο COVID-19 ατόμων με αναπηρία. Συγκεκριμένα, το ποσό της δωρεάς θα καλύψει την αγορά ειδικού λογισμικού εναλλακτικής επικοινωνίας για άτομα χωρίς προφορικό λόγο (Grid 3), το κόστος των καυσίμων των τεσσάρων σχολικών οχημάτων του Σωματείου για τη μετακίνηση των εξυπηρετούμενων ατόμων από και προς 17 δήμους της Αττικής για διάστημα 6 μηνών, καθώς και στην αγορά υλικών προστασίας έναντι του ιού SARS-COV-2 και καθαριότητας.

Πρόεδρος του Δ.Σ του «ΕΡΜΗ», κ. Αριστείδης Πανανός, με αφορμή την ολοκλήρωση της δωρεάς, εξέφρασε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου θερμές ευχαριστίες προς τη Pfizer Hellas, τονίζοντας ότι «Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, η προσφορά αυτή μας συγκίνησε ιδιαίτερα, καθώς μας βοηθάει να εκπληρώσουμε έναν σημαντικό στόχο, τον οποίο έχουμε θέσει ως προτεραιότητα εδώ και 33 και πλέον χρόνια που λειτουργούμε. Ο στόχος αυτός είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των παιδιών, τα οποία καθημερινά εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις μας. Να στεκόμαστε δίπλα σε αυτά και στις οικογένειές τους, προκειμένου να βρουν τον δικό τους δρόμο στη ζωή και τη δικαιωματική τους θέση στο κοινωνικό σύνολο».

Η κα Βάσω Καραμάνου, BU Lead Vaccines και Επικεφαλής της ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Pfizer Hellas, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με το Σωματείο ΕΡΜΗΣ, προκειμένου να συνδράμουμε στο σημαντικό έργο της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία. Έχοντας, μάλιστα τη δυνατότητα, να επισκεφθούμε το Κέντρο Ημέρας του Σωματείου, με αφορμή εθελοντικές δράσεις που υλοποιήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, είμαστε σίγουροι ότι αυτή η δράση θα δημιουργήσει πραγματική αξία για αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, προστατεύοντας το δικαίωμά τους για αναγνώριση και φροντίδα. Από πλευράς μας, συνεχίζουμε

Check Also

ΓΝΑ «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»: Εγκαινιάστηκαν τέσσερις υπερσύγχρονες χειρουργικές τράπεζες, δωρεά της Βουλής

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε στις 19 Μαρτίου το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο – …

Health Update
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.