Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Διευκρινίσει για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Πώς θα εκδίδεται, πού μπορούν να το δουν αλλά και να κάνουν ένσταση οι πολίτες

Διευκρινίσει για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Πώς θα εκδίδεται, πού μπορούν να το δουν αλλά και να κάνουν ένσταση οι πολίτες

90,2% των πολιτών άνω των 60 έχει εμβολιαστεί, με 208.000 πολίτες να έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας. Η προθεσμία για τον εμβολιασμό της εν λόγω ηλικιακής ομάδας έχει λήξει και από σήμερα, η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 την 16η κάθε μήνα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

Από τον συγκεκριμένο κατάλογο εξαιρούνται όσου θεωρούνται κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόστιμο θα εμφανίζεται στο taxisnet στην κατηγορία των οφειλών. Οι πολίτες θα μπορούν να δουν εάν τους έχει επιβληθεί πρόστιμο στο emvolio.gov.gr και στην ίδια πλατφόρμα όσοι επιθυμούν θα μπορούν να δηλώνουν με εμπεριστατωμένο τρόπο εάν θέλουν να αμφισβητήσουν το πρόστιμο.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πιτσιλής, σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής του προστίμου, θα υπάρχουν προσαυξήσεις.

Check Also

Γενικά γνωρίσματα της COVID-19 πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το στέλεχος Δέλτα

Πρόσφατη δημοσίευση των Carina Marquez και συνεργατών στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση JAMA εξέτασε την πιθανή …

Health Update
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.