Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Διήμερο Forum για το μελάνωμα από την Bristol-Μyers Squibb, στις 28-29/9

Διήμερο Forum για το μελάνωμα από την Bristol-Μyers Squibb, στις 28-29/9

Τα νεότερα δεδομένα και οι εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία του μελανώματος είναι το αντικείμενο των εργασιών του διήμερου Fοrum, με τίτλο «Πρόσφατα Επιτεύγματα και Μελλοντικές Προσεγγίσεις στη Θεραπεία του Μελανώματος»  που διοργανώνει η Bristol – Myers Squibb Ελλάδας,  στις 28 – 29 Σεπτεμβρίου 2018, στην Αίγλη Ζαππείου.     

Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τις εργασίες του διήμερου Forum είναι, μεταξύ άλλων: Οι νεότερες εξελίξεις στις θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του μελανώματος, τα κριτήρια επιλογής του κατάλληλου υποψηφίου για ανοσοθεραπεία ή στοχευμένη θεραπεία, η αξία της διεπιστημονικής προσέγγισης στη διαχείριση της νόσου, η ανάγκη για επικουρική θεραπεία και οι νεότερες θεραπευτικές επιλογές αυτής.

Επίσης, μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, θα δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με τη θεραπεία για το μελάνωμα, όπως: κριτήρια επιλογής θεραπείας, διάρκεια θεραπείας, διαχείριση ασθενών, μελλοντικές εξελίξεις κ.ά.

«Η BMS φιλοξενεί ένα forum ιδιαίτερης επιστημονικής αξίας, κατά τη διάρκεια του οποίου 20 διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της Ογκολογίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συναντηθούν στην Αθήνα προκειμένου να αναλύσουν τις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις, σχετικά με τη νόσο του μελανώματος, από την πρόληψη έως τη διάγνωση και τη θεραπεία, με βάση την ευρεία κλινική και ερευνητική τους εμπειρία.

…Ενισχύοντας πρωτοβουλίες της ογκολογικής επιστημονικής κοινότητας, θεωρούμε ότι συμμετέχουμε, από την πλευρά μας, στην υποστήριξη της καινοτομίας για την αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων, με γνώμονα την εταιρική μας δέσμευση παγκοσμίως προς τους ογκολογικούς ασθενείς», δήλωσε αναφερόμενη στη διοργάνωση η κα Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της Bristol-Myers Squibb Ελλάδας.

«Το μελάνωμα είναι μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου, με χαμηλά ποσοστά επιβίωσης.  Ωστόσο, η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει σημαντικά την πορεία της νόσου σε όλα τα στάδιά της. Ενδεικτικά, η διάμεση επιβίωση ασθενών με προχωρημένο μελάνωμα δεν ξεπερνούσε τους 6-9 μήνες, ενώ, με  την εισαγωγή προηγμένων θεραπειών, όπως η  ανοσοθεραπεία και οι στοχεύουσες θεραπείες, η πενταετής επιβίωση διαμορφώνεται στο 35-40%. Το συγκεκριμένο Forum αποτελεί  μια εξαιρετικά σημαντική  ευκαιρία ενημέρωσης της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στην πρόληψη και τη διάγνωση του μελανώματος, την κλινική εφαρμογή των νέων θεραπειών, τους προβληματισμούς για την καλύτερη προσέγγιση και διαχείριση των ασθενών με μεταστατικό μελάνωμα και την αντιμετώπιση της νέας τάξης των παρενεργειών. Τέλος, επιστημονικές εκδηλώσεις αυτού του είδους, αποτελούν αφορμή για την  ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των χωρών με στόχο την προαγωγή της έρευνας στον τομέα του μελανώματος», σημείωσε από την πλευρά της η καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας, Έλενα Γκόγκα, Διευθύντρια της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Λαϊκό».

«Πρόκειται για μια εκδήλωση υψηλού επιστημονικού κύρους, η οποία δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων σε θέματα κλινικής πρακτικής στη διαχείριση του μελανώματος, φέρνοντας την ελληνική ογκολογική κοινότητα σε επαφή με καταξιωμένους επιστήμονες από όλη την Ευρώπη. Η ΕΟΠΕ, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών στον ασθενή, στηρίζει τις δράσεις που προάγουν την έρευνα, τη συνεργασία μεταξύ των ειδικοτήτων και βελτιστοποιούν τη λήψη θεραπευτικών αποφάσεων», δήλωσε, τέλος, ο κ. Ιωάννης Μπουκοβίνας, Πρόεδρος της ΕΟΠΕ και Διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας της Βιοκλινικής.

Check Also

Καρκίνος Τραχήλου Μήτρας: Απαραίτητη η εφαρμογή της στρατηγικής του Π.Ο.Υ. για την εξάλειψη της νόσου και στην Ελλάδα

Εμβολιασμός κατά του ιού HPV και Προσυμπτωματικός Έλεγχος με HPV DNA testing, oι αναγκαίες πρωτοβουλίες …