Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα – Ισχύουν μέχρι τις 17 Ιανουαρίου

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα – Ισχύουν μέχρι τις 17 Ιανουαρίου

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί, έως τις 06:00 το πρωί της 17ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με αυτά:

Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, με 6 άτομα ανά τραπέζι, χωρίς όρθιους πελάτες και με μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής μάσκας στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως επίσης και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

– Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

– Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

– Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ με τα αναλυτικά μέτρα, αλλά και τα πρόστιμα ανά τομέα δραστηριότητας.

Check Also

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψάχνουμε λύση για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε κάποιες κατηγορίες ασθενών

“Κοιτάζουμε να εκταμιεύσουμε ένα ποσό, το οποίο θα μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα στο κράτος …