Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης για τον κορονοϊό από τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής

Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης για τον κορονοϊό από τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενώνει τις δυνάμεις του με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την προστασία των πολιτών της Αττικής από την επιδημία του κορονοϊού SARS-CoV-2, δημιουργώντας ένα Συντονιστικό Κέντρο με Call Center (Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορονοϊό), με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που θα ενημερώνουν και θα παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους πολίτες και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το νούμερο που μπορούν να καλούν οι πολίτες είναι το 214-214-2000. H γραμμή θα ενεργοποιηθεί σήμερα (16 Μαρτίου), στις 13:00.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο υποστήριξης των ευπαθών ομάδων (χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι), με τη συμμετοχή των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Την προσπάθεια θα συνδράμουν η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που θα διαθέσει ψυχολόγους, και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων.

Επιπρόσθετα, θα δοθεί έμφαση στην ενημέρωση τόσο των επαγγελματιών υγείας, όσο και των πολιτών. Για τον λόγο αυτόν, το WEB TV του ΙΣΑ, με τη συμμετοχή καταξιωμένων εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας, θα παρέχει καθημερινά πληροφορίες για το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας.
Ο ΙΣΑ καλεί τους γιατρούς της Αθήνας, που έχουν επιδείξει υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όλα αυτά τα χρόνια, να συμβάλουν στην προσπάθεια θωράκισης της χώρας μας απέναντι στην επιδημία, στηρίζοντας εθελοντικά την εθνική προσπάθεια.

Για αιτήσεις, μπορούν να συμπληρώνουν την φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.isathens.gr/forma-til-kentro-pliroforiwn-voitheias-coronavirus.html
«Η χώρα μας, όπως και οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου, καλείται να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Το Σύστημα Υγείας, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα δώσει μια μεγάλη μάχη. Όσοι μπορούμε να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας, να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες και να θωρακιστεί η χώρα μας απέναντι στην επιδημία, οφείλουμε να το κάνουμε με αποφασιστικότητα. Ενώνουμε τις δυνάμεις της επιστημονικής κοινότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και δημιουργούμε δίχτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες της Αττικής. Συστρατευόμαστε, για να υπηρετήσουμε τον εθνικό σκοπό και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», τόνισε σχολιάζοντας το θέμα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

Check Also

Πώς επιδρά ο SARS-CoV-2 σε εγκύους, νεογνά και πλακούντα

Οι έγκυες γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν …