Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια. Από αυτά, ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις δηλώνουν κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι Σερβικής καταγωγής, ο οποίος κατά την επιστροφή στην πατρίδα του είχε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός τον κορονοϊό. Από την ιχνηλάτηση που έγινε στον Σέρβο πολίτη διαπιστώθηκε ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα, ανέρχονται συνολικά σε 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμιόπουλο, όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται «συμπωματικά με ήπια έως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος». Τρεις ασθενείς εξ αυτών νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολούθηση. Μεταξύ των εννέα νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα επτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα. «Τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως ορφανά», τόνισε ο κ. Ρωμιόπουλος.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, που έχει ορισθεί ως νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας, νοσηλεύονται συνολικά επτά περιστατικά covid 19. Ο κ. Ρωμιόπουλος ανέφερε ότι «θα δούμε τις προσεχείς ημέρες, μέσω των ιχνηλατήσεων που κάνουμε, τι διαστάσεις θα λάβει η στιγμιαία αύξηση των ορφανών κρουσμάτων κορονοϊού».

Check Also

ΕΟΔΥ: Πικροδάφνη και τοξικότητα

Η πικροδάφνη (Nerium oleander) είναι πολύ γνωστή για τη χρήση της ως καλλωπιστικό φυτό σε …

Health Update
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.