Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Υποστηρικτές Ζωής» οι εργαζόμενοι του Ομίλου Novartis

«Υποστηρικτές Ζωής» οι εργαζόμενοι του Ομίλου Novartis

Εστιάζοντας στη στήριξη ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων και με κεντρικό μήνυμα «Υποστηρικτές Ζωής», πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη η φετινή Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς του Ομίλου Novartis, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «ethelon».

Η «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» αποτελεί θεσμό για τον Οργανισμό και στόχο έχει τη στήριξη τοπικών κοινωνιών, ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών.

Περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι του Ομίλου εργάστηκαν με ενθουσιασμό, κατασκευάζοντας επιτραπέζια παιχνίδια και ευχητήριες κάρτες για την υποστήριξη του φορέα «Οι φίλοι του παιδιού», ο οποίος φροντίζει παιδιά άπορων οικογενειών και του ορφανοτροφείου «Μέλισσα». Επίσης, υποτίτλισαν ελληνικές ταινίες καθιστώντας τες προσβάσιμες σε άτομα με απώλεια ακοής, μέσω του φορέα «Πολυχώρος Κιβωτός», που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των εμποδιζόμενων.

Συσκεύασαν, ακόμα, είδη πρώτης ανάγκης για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και στηρίζονται από την «Emfasis Foundation», κατασκεύασαν πινακίδες με θετικά μηνύματα για το σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού» και του ορφανοτροφείου «Μέλισσα», έπλυναν και σιδέρωσαν ρούχα, σε συνεργασία με την «Emfasis Foundation» και την «UNESCO» με την υποστήριξη της «Ithaca Laundry», ετοίμασαν σχολικά σετ για τα παιδιά του ορφανοτροφείου «Μέλισσα» και της «Emfasis Foundation», ενώ συμμετείχαν σε αγώνα ποδοσφαίρου με την Εθνική Ομάδα Αστέγων του φορέα «Σχεδία», με στόχο την υποστήριξη της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Τέλος, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εκτός των αστικών κέντρων, συμμετείχαν σε εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της εταιρείας, στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ.

«H Novartis, για περισσότερα από 20 χρόνια, στέκεται έμπρακτα δίπλα στην ελληνική κοινωνία,  και ο εθελοντισμός των εργαζομένων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της υπεύθυνης επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο να προσφέρουμε αξία στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε, αποτελώντας έμπνευση και δέσμευση για τις επόμενες δράσεις μας», δήλωσε η κα Susanne Kohout, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis.

Check Also

Week of Possibilities: Για 8η χρονιά οι άνθρωποι της AbbVie προσφέρουν εθελοντικά στην κοινωνία

Για 8η χρονιά οι εργαζόμενοι της AbbVie στην Ελλάδα συμμετείχαν στο ετήσιο πρόγραμμα Week of …