Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για την παροχή υπηρεσιών του προσωπικού ιατρού

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για την παροχή υπηρεσιών του προσωπικού ιατρού

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή της υπουργικής απόφασης, η οποία καθορίζει τη διαδικασία σύμβασης παροχής υπηρεσιών του προσωπικού ιατρού για ιδιώτες ιατρούς, με ειδικότητα γενικής, οικογενειακής ιατρικής και παθολογίας. Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ειδικότητες.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία σύμβασης παροχής υπηρεσιών του προσωπικού γιατρού. Η σύμβαση αφορά στο σύνολο των ιδιωτών γιατρών, σε πρώτη φάση, ειδικότητας γενικής, οικογενειακής ιατρικής και παθολογίας, και θα ακολουθήσει πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των γιατρών αυτών των ειδικοτήτων.  Η αμοιβή κατ’ άτομο κυμαίνεται από 20 έως 45 ευρώ και δεν θα υπόκειται σε clawback και rebate, όπως αναληθώς διακινείται, ενώ οι ώρες απασχόλησης των γιατρών βάσει του εγγεγραμμένου πληθυσμού θα κυμαίνονται από 15 έως 35 εβδομαδιαίως. 

Παράλληλα, δόθηκε εντολή στον ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει κατά προτεραιότητα η διαπραγμάτευση με τον ΠΙΣ για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης για τους γιατρούς των λοιπών ειδικοτήτων, με στόχο την όσο πιο δυνατή καθολική πρόσβαση των ασθενών σε περισσότερους ειδικούς γιατρούς.

Συνεπώς, υλοποιείται η δέσμευσή μας για άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο των γιατρών και καλύτερες αμοιβές με ρεαλιστικές υποχρεώσεις».

Check Also

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις Δράσεις Δημόσιας Υγείας

Στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση εισάγεται σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, το νομοσχέδιο …