Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρων, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρων, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σοβαρές είναι οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων.

  • Κέντρο Υγείας Βελεστίνο Μαγνησίας
    Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο Μαγνησίας έχει δύο μόνο οδηγούς και καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα.
    Τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου, στις 12 τα μεσάνυχτα, στρατιωτικός έτρωγε στο πανηγύρι της πόλης με την παρέα του, 500 μέτρα από το Κέντρο Υγείας. Αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο. Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παραβρισκόμενους και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μέχρι να έρθει ασθενοφόρο από τον Βόλο, κατέληξε. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας, 500 μέτρα μακριά από το συμβάν, μπορεί να είχε σωθεί.
  • Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας
    Υπάρχουν τρεις οδηγοί και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες.
    Την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσού, κοντά στο Κέντρο Υγείας. Στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα το περιστατικό να το παραλάβει ασθενοφόρο από το Αγρίνιο, καθυστερώντας έτσι η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Check Also

Απογευματινά χειρουργεία: Κινητοποιήσεις σήμερα από τους υγειονομικούς

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία …