Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Νεογνολογική Κλινική του Αρεταιείου συνεργάζονται για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Νεογνολογική Κλινική του Αρεταιείου συνεργάζονται για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 25+1 χρόνια συνεχούς Προσφοράς δίπλα σε κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας έχει στηρίξει 275,077 παιδιά υπηρετώντας καθημερινά την αξία της ζωής, και ειδικότερα αυτές τις κρίσιμες μέρες της πανδημίας, ώστε σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς όλα τα παιδιά να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία. Παράλληλα, μέσα από τις εξειδικευμένες και ολιστικές δράσεις υγείας στηρίζει νεογνά που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, διακομίζοντας πανελλαδικά πρόωρα μωρά που χρήζουν άμεσης και ασφαλούς μεταφοράς με τις τελευταίας τεχνολογίας θερμοκοιτίδες και τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Νεογνών και Παιδιών του Οργανισμού.

Η 17η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, ημέρα ευαισθητοποίησης για τις προκλήσεις του πρόωρου τοκετού, αναδεικνύοντας τους κινδύνους και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν τα πρόωρα βρέφη και οι οικογένειές τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τη Νεογνολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου και τη Διευθύντρια Νεογνολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, κα Νικολέττα Ιακωβίδου, θέτει στη διάθεση της Κλινικής και των νέων γονέων το σύνολο των υπηρεσιών στήριξης του Οργανισμού. Παράλληλα, στο πλαίσιο συμμετοχής του στις σημερινές Δράσεις της Νεογνολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, φωταγωγεί με τη σειρά του το Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής  Επέμβασης «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ» στο μωβ χρώμα της προωρότητας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της Καθηγήτριας Παιδιατρικής Μαριέττας Ξάνθου, πρωτοπόρο στη Νεογνολογία της χώρας μας, που ίδρυσε πριν από 40 χρόνια, την πρώτη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» — αποφάσισε να ονομάσει τη Δράση Διακομιδών Νεογνών του Οργανισμού «Διακομιδές Νεογνών Μαριέττα Ξάνθου». Η Μαριέττα Ξάνθου αποτέλεσε τον «φωτεινό» άνθρωπο που ενέπνευσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να δημιουργήσει τις Κινητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, πραγματώνοντας την επιθυμία της να ανταποκρίνεται με άμεση κινητοποίηση, συντονισμό ενεργειών και συνεχή επανεκπαίδευση σε παράλληλα περιστατικά διακομιδών νεογνών πέρα από τα σύνορα της χώρας μας.

27.553 διακομιδές νεογνών και παιδιών

Από το 1996, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τους θεσμούς και χάρη στην αναντικατάστατη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών, καθώς και την υποστήριξη εταιρειών και ιδιωτών, πραγματοποίησε διακομιδές 27.553 νεογνών και παιδιών, χάρη στις υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για Νεογνά και Παιδιά, πιστοποιημένες από την Ε.Ε, που είναι στη διάθεση του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για τις μοναδικές στην Ελλάδα Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ουσιαστικά αποτελούν ένα «κρεβάτι» Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σε 6 τροχούς, εν κινήσει.

Η στήριξη νεογνών, παιδιών και εφήβων έως 18 ετών πραγματοποιείται από το σύνολο των ιατρικών υπηρεσιών του Οργανισμού μέσω:

– των Δράσεων Πρόληψης με τα Κινητά Πολυϊατρεία

– των Κοινωνικών Πολυϊατρείων όπου δίνεται προτεραιότητα σε παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

– της Παιδιατρικής Κατ’ οίκον Νοσηλείας

– της στήριξης, κοινωνικής και συμβουλευτικής, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Οργανισμού σε άμεση συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς των παιδιών και την πολύτιμη στήριξη των εθελοντών γιατρών.

Check Also

Διεθνής δημοσίευση για τις αιματολογικές επιπλοκές του COVID-19 από το ΕΚΠΑ και το πανεπιστήμιο της Σορβόννης

Μολονότι είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η νόσος COVID-19 εκδηλώνεται κυρίως ως λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, …