Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Την ανάγκη αντίδρασης και λήψης μέτρων για τα κουνούπια τονίζουν οι αρμόδιοι φορείς Υγείας

Την ανάγκη αντίδρασης και λήψης μέτρων για τα κουνούπια τονίζουν οι αρμόδιοι φορείς Υγείας

Διατομεακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου, όλων των αρμοδίων επιστημονικών και υπηρεσιακών φορέων (Υπουργείο Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΣΔΥ και Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο), σε συνέχεια των διαρκών συντονιστικών συσκέψεων με θέμα τα μέτρα πρόληψης των μεταδιδομένων νοσημάτων μέσω διαβιβαστών.

Κατά τη συνάντηση αναλύθηκαν και αξιολογήθηκαν τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ παράλληλα επικαιροποιήθηκαν οι δράσεις των φορέων Δημόσιας Υγείας, τόσο από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, όσο και από τις ανάλογες υπηρεσίες των Περιφερειών.

Παραμένουν και ενισχύονται η έγκαιρη αναγνώριση των περιστατικών σε ανθρώπους και ζώα, η εντατικοποίηση των ψεκασμών σε επικίνδυνες περιοχές, καθώς και η τακτική και άμεση εργαστηριακή ανάλυση των σημείων ελέγχου.

Επισημάνθηκε, δε, η σκοπιμότητα της διατήρησης των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, με αναφορά στις εγκυκλίους και αποφάσεις που έχουν κοινοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ΓΓΔΥ επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αντίδρασης Δήμων και Περιφερειών στον τομέα της εντομοκτονίας και λήψης ατομικών μέτρων προστασίας των πολιτών από τα κουνούπια.

Check Also

Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»: Ποια η κατάσταση με τους αναισθησιολόγους σήμερα

Καθώς η έλλειψη αναισθησιολόγων έχει προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων  …