Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ταλαιπωρία ιατρών και ασφαλισμένων από τεχνικό πρόβλημα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ταλαιπωρία ιατρών και ασφαλισμένων από τεχνικό πρόβλημα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Από τη Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι το πρωί της Τρίτης, 10 Απριλίου, η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ παρουσίαζε πρόβλημα στη βάση του ΑΜΚΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνταγογραφηθούν τα φάρμακα και οι εξετάσεις στους ασθενείς.

Όπως καταγγέλλει ο ΙΣΑ, το πρόβλημα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, από τις αρχές του χρόνου, παρουσιάζεται σχεδόν μια φορά το μήνα – γεγονός απαράδεκτο, καθώς οι ασθενείς μένουν χωρίς τα φάρμακα που έχουν ανάγκη, ενώ προκαλείται αναστάτωση και δυσλειτουργία στα ιατρεία.

«Είναι προφανές ότι, στους όρους των νέων συμβάσεων τόσο των οικογενειακών, όσο και των εξειδικευμένων γιατρών, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η αδυναμία του συστήματος της ΗΔΙΚΑ.

Σε περίπτωση που οι αμοιβές των γιατρών γίνονται με πάγια αντιμισθία με συγκεκριμένο ωράριο, το οποίο θα κλείνεται μέσω τηλεφωνικού κέντρου, οι τεχνικές βλάβες θα τινάζουν το σύστημα στον αέρα, καθώς δεν θα υπάρχει η ευελιξία μεταφοράς των ραντεβού σε άλλη ώρα.

Είναι προφανές ότι μόνο η ελεύθερη επιλογή γιατρού, με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του συστήματος», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, ζητώντας, αφ’ ενός, άμεση αποκατάσταση των επαναλαμβανόμενων τεχνικών προβλημάτων του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και, αφ’ ετέρου, δημιουργία των απαραίτητων ασφαλιστικών δικλείδων για την εύρυθμη λειτουργία του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Check Also

Η ΗΔΙΚΑ συμμετέχει στο έργο για την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Κάρτα Εμβολιασμού

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ) ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας ως αρμόδιος φορέας …