Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Τέλος στην καθημερινή ενημέρωση – Ο συγκινητικός απολογισμός του Σωτήρη Τσιόδρα

Τέλος στην καθημερινή ενημέρωση – Ο συγκινητικός απολογισμός του Σωτήρη Τσιόδρα

Για τη δική του επιστροφή στην κανονικότητα, τους φοιτητές του και όλα αυτά που άφησε πίσω για να είναι πιστός στο καθημερινό ραντεβού του με τους πολίτες, μίλησε εμφανώς συγκινημένος ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνοντας το τέλος των τηλεοπτικών ενημερώσεων. «Είναι τώρα η ώρα, μιας και η επιδημιολογικής μας εικόνα είναι καλή χάριν σε όλους σας και δεν χρειάζεται πλέον αυτή η τακτική ενημέρωση», είπε ο καθηγητής αφού έκανε ένα εκτενή απολογισμό των όσων έγιναν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτής της «μάχης» με τον νέο κορονοϊό. Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για αυτή την αναπάντεχη συνάντηση με το κοινό, για τις κατά καιρούς επιθέσεις που δέχτηκε ο ίδιος και η Εμπειρογνωμόνων, τονίζοντας ότι επέλεξε να μην απαντήσει, για να μην δώσει δικαίωμα στην αναπαραγωγή του μη επιστημονικού λόγου.

«Ο πραγματικός αναπαραγωγικός ρυθμός της πανδημίας σύμφωνα με τον επιδημιολόγο του ΕΟΔΥ τον κ. Λύτρα, το πραγματικό R ήταν χθες βράδυ πολύ κάτω από το 1, στο 0,33», είπε ο καθηγητής, ανακοινώνοντας ότι πλέον θα υπάρχει μόνο καθημερινή γραπτή ανακοίνωση μέχρι τέλος Μαΐου και αν όλα συνεχίσουν καλά, η γραπτή ανακοίνωση θα γίνει εβδομαδιαία πλέον τον Ιούνιο.

«Ας ελπίσουμε ότι η συμπεριφορά μας θα παραμείνει καλή, με προσήλωση στους κανόνες υγιεινής και ας ευχηθούμε, τηρώντας αυτά τα μέτρα, να μην χρειαστεί να επανέλθουμε σε έκτακτες ή τακτικές τηλεοπτικές ενημερώσεις», είπε.

«Εγώ θα κρατήσω την αγάπη σας που εισέπραξα όλο αυτόν τον καιρό και θα ήθελα να με συνοδεύουν οι ευχές σας, όπως αυτή που έλαβα από ένα σωματείο παιδιών με ειδικές δεξιότητες, που μου εμήνυσαν πως, «οι άγγελοι στη γη απ’ το δικό τους μετερίζι μας σκέπτονται». Όχι εμένα, όλους μας», συμπλήρωσε ο καθηγητής και ολοκλήρωσε την ομιλία του με ένα απόσπασμα από τον Οδυσσέα Ελύτη.

Check Also

ΕΟΔΥ – EU JA TERROR Workshop: Συνάντηση εργασίας Ευρωπαίων ειδικών επικοινωνίας για βιολογικές και χημικές κρίσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής συνάντηση εργασίας των ειδικών στην επικοινωνία και στην επιχειρησιακή απόκριση …