Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνεχείς έλεγχοι του ΕΟΔΥ σε Πάτρα και Αμαλιάδα – Σε καραντίνα 15 άτομα

Συνεχείς έλεγχοι του ΕΟΔΥ σε Πάτρα και Αμαλιάδα – Σε καραντίνα 15 άτομα

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορονοϊό  (ταξιδιώτης από  Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου του Ρίο, υποστήριξε ότι με εντολή του υπουργείου Υγείας έχουν μπει σε καραντίνα 15 άτομα που εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο.

Check Also

Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»: Ποια η κατάσταση με τους αναισθησιολόγους σήμερα

Καθώς η έλλειψη αναισθησιολόγων έχει προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων  …