Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Συμβουλευτική γραμμή για εγκύους σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19

Συμβουλευτική γραμμή για εγκύους σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19

Σε δημιουργία συμβουλευτικής γραμμής για εγκύους σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της covid-19 προχώρησαν η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας μαζί με το Νοσοκομείο Ελπίς, μετά και την πρόσφατη απώλεια νέας μητέρας με COVID-19.

Οι τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας COVID-19 προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Στην Ελλάδα βλέπουμε καθημερινά έγκυες να νοσούν σοβαρά. Ένας στους έξι ασθενείς με λοίμωξη CΟVID-19 στη Βρετανία που χρειάστηκαν παράκαμψη των πνευμόνων με εξωσωματική οξυγόνωση με μεμβράνη (Ecmo) μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2021 ήταν μέλλουσες μητέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Βρετανικό Σύστημα Υγείας.

Έχοντας την αίσθηση ότι υπάρχει έλλειμμα στην πληροφόρηση για την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού κατά την κύηση, η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας μαζί με το Νοσοκομείο Ελπίς αποφάσισαν να δώσουν ελπίδα και ενημέρωση στις μέλλουσες μητέρες έγκυρα και υπεύθυνα, για να μη χαθεί καμία άλλη γυναίκα τόσο άδικα.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, Επ. Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης παραχώρησε την προσωπική του γραμμή για τη δημιουργία της συμβουλευτικής ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

Οι γυναίκες μπορούν να καλούν στον αριθμό 213-2039142, από τις 10:00 έως 18.00. Απαντήσεις δίνουν μαιευτήρες – γυναικολόγοι της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας.

Check Also

12η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: Οι δράσεις της ΡευΜΑζήν

Από το 1996, κάθε χρόνο στις 12 Οκτωβρίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, με στόχο …