Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Στον αέρα oι εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ, μετά το κύμα παραιτήσεων των γιατρών

Στον αέρα oι εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ, μετά το κύμα παραιτήσεων των γιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των εργοδοτικών εισφορών των 38 γιατρών που εργάζονται στις Μονάδες Υποκατάστασης με δελτίο παροχής υπηρεσιών, καθώς διαφορετικά θα προκύψουν μαζικές παραιτήσεις των υπεύθυνων των Μονάδων.

Ήδη πέντε γιατροί έχουν υποβάλει παραίτηση, γιατί αδυνατούν να καταβάλλουν τις εργοδοτικές εισφορές που μέχρι την αλλαγή του νόμου κατέβαλλε ο ΟΚΑΝΑ. Επιπλέον, την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, αναμένεται κάποιες Μονάδες του ΟΚΑΝΑ να μείνουν χωρίς ιατρό – κάτι που αποτελεί ένα πολύ σοβαρή εξέλιξη, καθώς οι γιατροί είναι υπεύθυνοι για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων που λαμβάνουν οι ασθενείς, για την τροποποίηση της δοσολογίας τους, την αντιμετώπιση τυχόν επιπλοκών κ.λπ.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποδεχτεί εκπτώσεις ως προς την παροχή των απαραίτητων ιατρικών υπηρεσιών για τους 400 ασθενείς που εξυπηρετούνται από τις Μονάδες, καθώς και ότι δεν θα επιτρέψει τον εξαναγκασμό άλλων εργαζομένων σε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος που αποτελεί πράξη ποινικά κολάσιμη.

Check Also

Κατάργηση του clawback ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί

Τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των εργαστηριακών ιατρών, λόγω του clawback και του rebate, παρουσιάστηκαν σε …