Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Στη μονάδα απεξάρτησης «18 Άνω» ο Βασίλης Κικίλιας

Στη μονάδα απεξάρτησης «18 Άνω» ο Βασίλης Κικίλιας

Ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε σήμερα τον χώρο όπου λειτουργεί το κλειστό πρόγραμμα μητέρων της μονάδας απεξάρτησης «18 Άνω». Στη δομή αυτή φιλοξενούνται πρώην εξαρτημένες μητέρες, οι οποίες βρίσκονται σε πρόγραμμα στεγνής απεξάρτησης.

Ο κ. Κικίλιας περιηγήθηκε στους χώρους της δομής, συνομίλησε με το προσωπικό, αλλά και με τις γυναίκες που φιλοξενούνται σε αυτή.

«Επισκέφθηκα σήμερα μία από τις δομές του προγράμματος “18 Άνω”. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με το ειδικό επιστημονικό προσωπικό, με τους ανθρώπους της δομής, αλλά και με τις κυρίες που φιλοξενούνται εδώ. Πρόκειται για νεαρά άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες. Κάποιες από αυτές έχουν και τα παιδάκια τους εδώ, κάποιες άλλες φιλοδοξούν να τα συναντήσουν και να ξανασμίξουν στην πορεία.

Διαπίστωσα ότι γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια. Το “18 Άνω” είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες κοσμεί τον χώρο και δίνει διεξόδους σε ό,τι έχει να κάνει με την απεξάρτηση.

Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει αυτά τα προγράμματα. Φιλοδοξούμε να έχουμε την εικόνα για όλες τις δομές σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια στήριξης, αξιολόγησης και εξέλιξής τους.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δείχνουν την κοινωνική τους ευαισθησία πρώτα από όλους στους ανήμπορους, στις ευπαθείς ομάδες, στους ανθρώπους που δεν έχουν ή δε μπορούν. Τέτοιοι άνθρωποι φιλοξενούνται σε αυτή τη δομή, και γίνεται μια εξαιρετική δουλειά.

Εκ μέρους του Πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δουλειά αυτή. Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα των πραγματικών δυνατοτήτων που υπάρχουν, να συμβάλουμε και να στηρίξουμε τις δομές, τους αγώνες και τις μάχες που δίνετε μαζί με τα παιδιά αυτά.

Φιλοδοξούμε να τα ξαναδούμε στην κοινωνία ως δυνατούς πολίτες, με την οικογένειά τους, με μια θέση εργασίας, κοινωνικά ενταγμένους και ενταγμένες», δήλωσε μετά της ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Υπουργός Υγείας.

Check Also

Προς ενεργειακή αναβάθμιση/ανακαίνιση το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής της Παιδικής Πολυκλινικής Αθηνών

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη παρέστησαν σήμερα, Τρίτη …