Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Στην Ελλάδα ποντάρει η Medtronic για το πρώτο της diabetes.shop

Στην Ελλάδα ποντάρει η Medtronic για το πρώτο της diabetes.shop

Tη λειτουργία του πρώτου DIABETES.SHOP στην Αθήνα ανακοίνωσε η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Medronic. Σκοπός της λειτουργίας του καταστήματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη και των οικείων τους στις λύσεις που παρέχει η τεχνολογία. Το καινοτόμο και εύκολα προσβάσιμο Medtronic DIABETES.SHOP λειτουργεί στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, στον Πύργο των Αθηνών.

Ενθαρρύνοντας τη συζήτηση και την επικοινωνία γύρω από τον διαβήτη, η Medtronic επιδιώκει, με αυτή της την κίνηση, να αλλάξει τη νοοτροπία και κάποιες από τις αντιλήψεις γύρω από τη νόσο. Το κατάστημα θα λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για τους ασθενείς, τις οικογένειες και τους οικείους τους, έτσι ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τη νόσο και να ζουν μια πλήρη και παραγωγική ζωή.

«Πρόκειται για μια σπουδαία καινοτομία και ένα μεγάλο βήμα στην Ελλάδα από τη Medtronic», τόνισε χαρακτηριστικά ο Managing Director της Medtronic Ελλάς, κ. Δημήτρης Νίκας, στο πλαίσιο της σχετικής συνέντευξης Τύπου, αναφέροντας: «Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας, που η χώρα μας αποτελεί το πρώτο σημείο εφαρμογής αυτής της καινοτομίας παγκοσμίως. Πιστεύουμε πως η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για τον διαβήτη, και θέλουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερη γνώση και πρόσβαση στις θεραπείες. Αυτό ακριβώς θα συμβαίνει στο DIABETES.SHOP».

Ο κ. Γιάννης Γαβριατόπουλος, Diabetes Unit Manager της Medtronic Ελλάς, εξηγώντας αναλυτικά τι προσφέρει αυτή η νέα εγκατάσταση στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, σημείωσε ότι «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι πως κάθε ασθενής θα εξυπηρετείται άμεσα, ανά πάσα στιγμή. Το DIABETES.SHOP είναι εύκολα προσβάσιμο και μπορεί να υποστηρίξει όλους τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2. Μεταξύ των υπηρεσιών που θα παρέχονται στο DIABETES.SHOP θα είναι η εκπαίδευση στο λογισμικό διαχείρισης θεραπείας CareLinkTM, το οποίο διευκολύνει την παρακολούθηση της ρύθμισης από τον γιατρό και, κατ’ επέκταση, την επικοινωνία γιατρού-ασθενή, η παρακολούθηση εκπαιδευτικών workshops, με σκοπό τη βελτίωση της ρύθμισης του ασθενή, αλλά και η πρόσβαση στην ενημέρωση για τις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις της Medtronic Diabetes».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και δύο στελέχη με καίριες θέσεις στην ιεραρχία της εταιρείας, τονίζοντας με την παρουσία τους τη σημασία της συγκεκριμένης επένδυσης της Medtronic.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το πρώτο Diabetes Shop της Medtronic στον κόσμο ανοίγει στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν όμορφο χώρο όπου συναντώνται η καινοτομία, η εξειδικευμένη γνώση και η ανθρώπινη προσέγγιση, για να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διαβήτη τύπου 1 και 2», δήλωσε ο Alberto Andolina, Sr. Director, Marketing & Strategy, EMEA, Diabetes.

«Αντιμετωπίζουμε το DIABETES.SHOP σαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Ξεκινάμε εδώ, στην Αθήνα, με στόχο να ενισχύσουμε το brand name της Medtronic και να ισχυροποιήσουμε την ηγετική θέση της εταιρείας στην ανάπτυξη υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας και λύσεων για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Το DIABETES.SHOP είναι ένα πολύ φιλόδοξο επιχειρηματικό μοντέλο που θα μπορούσε κάλλιστα να επεκταθεί σε πολλές άλλες χώρες», επεσήμανε ο Rasmus Kofoed, Sr. Regional Business Director, ABGI & Nordic, Diabetes.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, ξεχωριστή στιγμή υπήρξε η μαρτυρία της κας Σοφίας Τσιακάλου, μητέρας 4 παιδιών, η οποία αντιμετωπίζει στην οικογένειά της τον διαβήτη: «Για πολλά χρόνια προσπαθούσαμε να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στον διαβήτη, για να βοηθήσουμε την οικογένειά μας. Συνειδητοποιήσαμε, τελικά, ότι η λύση ήταν να προσπαθήσουμε να κάνουμε το αντίστροφο: να προσαρμόσουμε τον διαβήτη στον δικό μας τρόπο ζωής».

«Πιστεύω ότι πρωτοβουλίες όπως το DIABETES.SHOP θα δώσουν σε όλους την ευκαιρία να κάνουν το ίδιο. Το κλειδί είναι η προσβασιμότητα, η καθημερινή επικοινωνία και οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προσφέρονται σε μια εγκατάσταση όπως αυτή», κατέληξε η κα Τσιακάλου.

Check Also

Παιδικό Χριστουγεννιάτικο Party στο Medtronic Diabetes Shop

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Medtronic διοργάνωσε με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Παιδικό της Party στο …