Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Στα 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Στα 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κατά την ενημέρωση των συντακτών Υγείας αυτή την ώρα, στο Υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 31.

Κι ενώ το Ισραήλ δεν συμπεριλαμβανόταν στις χώρες που εμφάνιζαν κρούσματα, οι 21 από τους 24 ταξιδιώτες που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Αυτό δείχνει και τη δυναμική του ιού, ο οποίος φαίνεται ότι μεταδίδεται και από άτομα που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Οι νεο-διαγνωσθέντες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Τρεις νοσηλεύονται, έξι παρακολουθούνται και οι υπόλοιποι θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αυτή τη στιγμή, τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 96.000 κρούσματα σε περισσότερες από 80 χώρες. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, τα περιστατικά μπορεί να είναι πολύ περισσότερα λόγω της υποδιάγνωσης της νόσου. Η Ευρώπη βρίσκεται σε επιδημική φάση, καθώς έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε 38 χώρες. Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, καθώς θα έχει να γίνεται επώαση της νόσου.

Τα μέτρα καθ’ υπερβολήν που λαμβάνονται από την Πολιτεία στις κοινότητες της χώρας όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα, έχουν ως κύριο στόχο τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό εξάπλωσης της νόσου, τόνισε ο καθηγητής. Και πρόσθεσε:

«Η ατομική ευθύνη του καθενός είναι σημαντική ως προς την τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής. Σε αυτό το σημείο, η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη».

Check Also

ΗΠΑΡχω: Ο θάνατος της μεταμοσχευτικής διαδικασίας

Η διαχρονική ανεπάρκεια του μεταμοσχευτικού προγράμματος, με το να αδυνατεί να μεταμοσχεύσει το πολύτιμο μόσχευμα …