Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΣΠΕΑ: Μήνυμα αισιοδοξίας για την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας

ΣΠΕΑ: Μήνυμα αισιοδοξίας για την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Απριλίου από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας (World Federation of Hemophilia), ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ), στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και υπoστήριξης στους πάσχοντες με αιμορροφιλία.

Η Παγκόσμια Ημέρα έχει θεσπιστεί για να μας θυμίζει τις ιδιαιτερότητες της σπάνιας αυτής πάθησης, αλλά και τους αγώνες όλων των αιμορροφιλικών για πρόσβαση στη θεραπεία, σεβασμό και ισότιμη αντιμετώπιση με όλες τις ομάδες χρονίων πασχόντων.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αιμορροφιλίας, οι καταγεγραμμένοι ασθενείς με Αιμορροφιλία Α ανέρχονται σε 174.000, με Αιμορροφιλία Β σε 35.000, με νόσο Von Willebrand σε 79.000 και με άλλου τύπου αιμορραγικές διαταραχές σε 49.000. Αντίστοιχα στη χώρα μας, και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι ασθενείς με Αιμορροφιλία Α ανέρχονται σε 815, με Αιμορροφιλία Β σε 184 και με νόσο Von Willebrand σε 1.100.

Ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ), αντιλαμβανόμενος την παγκόσμια κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και σεβόμενος τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους, δεν θα προχωρήσει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε κάποιο είδος εορτασμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας. Με χαρά, όμως, ανακοινώνει ότι θα επανέλθει στο άμεσο διάστημα με μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν στόχο να ενημερώσουν και να ενθαρρύνουν τους πάσχοντες με αιμορροφιλία, το συγγενικό τους περιβάλλον και το ευρύ κοινό, διαδίδοντας θετικά μηνύματα για τη στάση ζωής, τα όνειρα, την υπομονή και την αισιοδοξία.

Τέλος, ο Σύλλογος χαιρετίζει τις διαρκείς και υπεράνθρωπες προσπάθειες ιατρών, νοσηλευτών και νοσοκομειακού προσωπικού στην πατρίδα μας, αλλά και σε όλες

Check Also

Η Novo Nordisk Hellas εγκαινιάζει ιστότοπο ενημέρωσης για την αιμορροφιλία

Η αιμορροφιλία είναι μια σπάνια διαταραχή της πήξης του αίματος. Εκτιμάται ότι επηρεάζει περισσότερα από …