Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Σε ποιες περιοχές αίρονται τα σκληρά μέτρα – Ποιες παραμένουν στο κόκκινο

Σε ποιες περιοχές αίρονται τα σκληρά μέτρα – Ποιες παραμένουν στο κόκκινο

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, το επιδημιολογικό φορτίο στις Τοπικές Κοινοτήτες Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του Δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο και στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας έχει μειωθεί σημαντικά. Ως εκ τούτου, για τις περιοχές αυτές αποφασίστηκε να μην δοθεί παράταση στα επιπλέον περιοριστικά μέτρα. Άρα για Ανθήλη, Παλαίκαστρο, Κάλυμνο και Αργολίδα αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

«Αντίθετα, τα μέτρα παρατείνονται για μια εβδομάδα ακόμα, καθώς το ιικό φορτίο δεν έχει υποχωρήσει στον επιθυμητό βαθμό, στις ακόλουθες περιοχές:

  • στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 182 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και
  • στην Περιφερειακής Ενότητα Λέσβου, που έχει αυτή τη στιγμή 59 ενεργά κρούσματα με 112 στενές επαφές.
  • Τα μέτρα παρατείνονται επίσης, στο Δήμο Σπάρτης, που έχει 49 ενεργά κρούσματα,
  • στο Δήμο Εορδαίας καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης και την Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που έχουν αυτή τη στιγμή 66, 33 και 13 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα.
  • Παράταση των μέτρων αποφασίστηκε επίσης τόσο για το Δήμο Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, που έχει 78 ενεργά κρούσματα, όσο και για το Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Σχετικά με το Δήμο Αχαρνών, να σημειωθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συγκεκριμένες περιοχές του προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς αντί να  παρατηρείται μείωση, την τελευταία εβδομάδα έχουμε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Χθες για παράδειγμα υπήρχαν 175 ενεργά κρούσματα έναντι 166 πριν από μία εβδομάδα και παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους του Δήμου για αυστηρή τήρηση των μέτρων, μια και οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση της διασποράς την επόμενη εβδομάδα θα κάνει αναγκαία ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση των περιορισμών και πιθανή άρση του click away.

Επιπλέον, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου το πρωί στις 6 και έως τη 1 Φεβρουαρίου ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τον οικισμό Ρομά της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στους Δήμους Κομοτηνής και Μαρώνειας-Σαπών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στο Δήμο Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στο Δήμο Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Στις περιοχές αυτές έχουν εντοπιστεί μικρά clusters (συρροές δηλαδή κρουσμάτων), ενώ τα δεδομένα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές αυτές παρουσιάζει μικρές μεν αλλά σημαντικές αυξητικές τάσεις. Προκειμένου να αντιστραφεί η εικόνα αυτή, απευθύνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας στις περιοχές αυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση του ιού στις περιοχές αυτές», ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Check Also

FLiRT: Τι γνωρίζουμε για τις νέες υποπαραλλαγές του κορονοϊού;

Στις 21 Μαΐου δημοσιεύθηκε στο έγκριτο διαδικτυακό Yale Medicine ο πιθανός αντίκτυπος των νέων υποπαραλλαγών …