Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας, με υποστήριξη των Sanofi και Regeneron

Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας, με υποστήριξη των Sanofi και Regeneron

Πέραν της συνεχούς έρευνας και των κλινικών μελετών, η Sanofi και η Regeneron είναι αφοσιωμένες στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που ζουν με Ατοπική Δερματίτιδα. Σε αυτήν την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας, η Sanofi και η Regeneron μοιράζονται με το ευρύ κοινό ένα εκπαιδευτικό βίντεο στο www.sanofi.gr, το οποίο αναδεικνύει τη δύσκολη καθημερινότητα των ανθρώπων με Ατοπική Δερματίτιδα – και ειδικότερα των ασθενών που ζουν με ανεπαρκώς ελεγχόμενα συμπτώματα (βλάβες στο δέρμα, έντονο κνησμό, διαταραχές στον ύπνο και άλλες επιπτώσεις που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πασχόντων).

Η Sanofi και η Regeneron στέκονται δίπλα στην κοινότητα της ατοπικής δερματίτιδας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Ατοπικής Δερματίτιδας για την εκπαίδευση και την καλύτερη κατανόηση τού πώς είναι να ζει κανείς με την εν λόγω πάθηση, μια κοινή μορφή εκζέματος που επηρεάζει μεταξύ 5% και 20% των παιδιών και το 2–10% των ενηλίκων, παγκοσμίως.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της ενημέρωσης σχετικά με τις σωματικές και ψυχολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποι που ζουν με αυτή τη χρόνια νόσο. Η Ατοπική Δερματίτιδα είναι η πιο κοινή μορφή εκζέματος και οι μέτριες ως σοβαρές μορφές της μπορούν να είναι εξουθενωτικές για τον ασθενή. Είμαστε, λοιπόν, υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην παγκόσμια κοινότητα ατοπικής δερματίτιδας, για να τιμήσουμε αυτήν τη σημαντική στιγμή και να βοηθήσουμε στην καλύτερη ενημέρωση και κατανόηση της Ατοπικής Δερματίτιδας», δηλώνει ο κ. Δημήτριος Ρηγόπουλος, Καθηγητής και Διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής-Αφροδισιολογικής Κλινικής Αθηνών του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» και πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων: Στόχος η ισότιμη πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων καθιερώθηκε το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) …