Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Προϊόν για τον επιχείλιο έρπητα ο νικητής του Διαγωνισμού Καινοτομίας “Life Innovation” της Apivita

Προϊόν για τον επιχείλιο έρπητα ο νικητής του Διαγωνισμού Καινοτομίας “Life Innovation” της Apivita

Αναδείχθηκε νικητής στον Διαγωνισμό Καινοτομίας “Life Innovation”, τον οποίο είχε προκηρύξει τον Απρίλιο 2017 η APIVITA, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοεπιχειρείν», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Καινοτομίας. Η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και ενός θερμού κοινού.

Στον χαιρετισμό του, ο καθηγητής Δ. Λεωνίδας, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Βιοεπιχειρείν», ανακοίνωσε την πρόθεση του Βιοεπιχειρείν να προσφέρει ένα ποσό υποτροφίας και στις νικήτριες της δεύτερης και της τρίτης θέσης, συγκεκριμένα €3.000 και €2.000 αντίστοιχα.

«Για την APIVITA, η Καινοτομία είναι ένα κομμάτι του DNA της εταιρείας, που το υπηρετεί από την ίδρυσή της, το 1979… Είναι επιτακτική η ανάγκη για μια συλλογική προσπάθεια για στήριξη της καινοτομίας στη χώρα μας, για την οποία πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, με τη βοήθεια της πολιτείας, πέρα και πάνω από κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις», σημείωσε ο κ. Νίκος Κουτσιανάς, Πρόεδρος της APIVITA. Τέλος, εξασφάλισε, εκ μέρους της εταιρείας APIGEA, από €1.000 επιπλέον για τις νικήτριες της δεύτερης και τρίτης θέσης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης και ο Δρ. Βασίλειος Γρηγορίου, Πρόεδρος του ΕΙΕ, και ο Δρ. Α. Πίντζας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του ΕΙΕ.

Τέλος, στο βήμα κλήθηκαν για ένα σύντομο χαιρετισμό και οι βουλευτές Νίκη Κεραμέως, Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, και Γιώργος Μαυρωτάς από το ΠΟΤΑΜΙ, οι οποίοι τόνισαν επίσης τη μεγάλη σημασία της στήριξης κάθε προσπάθειας καινοτομίας στη χώρα μας, ειδικά σε μια εποχή που τα επίπεδα φαίνονται να είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι τρεις φιναλίστ Μάρθα Καζή, Αριστεία Σιλιαχλή και Μαρία Στριγγλόγιαννη, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την καινοτόμο ιδέα τους σε μια από τις τρεις εναλλακτικές θεματικές ενότητες:

  1. Καινοτόμο Καλλυντικό Προϊόν
  2. Καινοτόμο Διατροφικό Προϊόν
  3. Καινοτόμο Συμπλήρωμα Διατροφής

Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχτηκε η κα Αριστεία Σιλιαχλή, της οποίας η πρόταση έλαβε την πρώτη θέση με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, αλλά και του κοινού που παρακολούθησε τις παρουσιάσεις. Η πρόταση της κυρίας Σιλιαχλή αφορούσε ένα καινοτόμο προϊόν για την ολιστική αντιμετώπιση του επιχείλιου έρπητα, με την ονομασία Herbes, που με ένα συνδυασμό αιθερίων ελαίων, φυτικών εκχυλισμάτων και άλλων δραστικών ουσιών, προσφέρει προστασία, αντιερπητική θεραπεία και άμεση ανακούφιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων, σε συνδυασμό με κάλυψη της ερυθρότητας και αντηλιακή προστασία.

Η νικήτρια του διαγωνισμού θα λάβει πλήρη Υποτροφία στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν», που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η κα Μαρία Στριγγλόγιαννη, η οποία λαμβάνει υποτροφία συνολικής αξίας €4.000, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η κα Μάρθα Καζή, η οποία λαμβάνει υποτροφία €3.000.

Check Also

Ένα καινοτόμο κράτος

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αμέσως μετά και τις προγραμματικές δηλώσεις, σήκωσε μανίκια ώστε να προχωρήσει στην …