Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΠΟΥ Ευρώπης και Υπουργείο Υγείας ενημερώνουν για την ψυχική υγεία των νέων

ΠΟΥ Ευρώπης και Υπουργείο Υγείας ενημερώνουν για την ψυχική υγεία των νέων

Ο ΠΟΥ Ευρώπης, μαζί με το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, φιλοξενούν μια διήμερη σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα για την ψυχική υγεία και ευεξία με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και τους εφήβους, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 09:00 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου. 

Ο ΠΟΥ/Ευρώπης, μέσω του Γραφείου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα, και το Υπουργείο Υγείας θα φιλοξενήσουν μια σειρά εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της προστασίας της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων, και την ανάγκη αντιμετώπισης του στίγματος και των διακρίσεων.

Οι εκδηλώσεις, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν μόνο όσοι έχουν λάβει επίσημη πρόσκληση, περιλαμβάνουν:

  • Συνεδρίαση υψηλά ιστάμενων πολιτικών προσώπων, που θα υπογραμμίσει τη σημασία της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ, με τη συμμετοχή του Δρ. Hans Kluge, Περιφερειακού Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης, καθώς και των ακόλουθων υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας: Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας και Μίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.
  • Υπαίθρια αγορά, όπου τοπικοί οργανισμοί που υποστηρίζουν την κοινωνική ένταξη των ατόμων που ζουν με ψυχική νόσο θα παρουσιάσουν τοπικά προϊόντα και έργα τέχνης από χρήστες των υπηρεσιών τους.
  • Μια σειρά από αθλητικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και εκδηλώσεις που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής που εκτείνονται από την ιστιοπλοΐα μέχρι και τη δημιουργική γραφή και τον χορό, με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ψυχική υγεία και ευεξία και την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής νόσου.

Η συνεδρίαση υψηλά ιστάμενων πολιτικών προσώπων θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση στις 4 Νοεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 14:00, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://youtu.be/VSquf0aPszM

Στις 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα) θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή συναυλία, από τις 18:30 έως τις 20:30, με στόχο την καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ψυχική νόσο. Οι Έλληνες καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος είναι:

  • Monsieur Minimal
  • Ανδριάννα Μπάμπαλη
  • DJ Spector από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Pepper FM

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας του WHO Country Office in Greece, στο Facebook.

Παρακαλώ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://maits.gr/player/theo/dstream.html

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην Αγγλική και την Ελληνική γλώσσα.

Check Also

Προς ενεργειακή αναβάθμιση/ανακαίνιση το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής της Παιδικής Πολυκλινικής Αθηνών

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη παρέστησαν σήμερα, Τρίτη …