Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ: Υποβάθμιση των Προσωπικών Γιατρών το να καλέσουν εκείνοι τους εγγεγραμμένους πολίτες

ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ: Υποβάθμιση των Προσωπικών Γιατρών το να καλέσουν εκείνοι τους εγγεγραμμένους πολίτες

Το Υπουργείο Υγείας, μετά την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής των πολιτών σε Προσωπικό Γιατρό, έδωσε εντολή να επικοινωνήσουν οι Προσωπικοί Γιατροί με τους εγγεγραμμένους σε αυτούς πολίτες, προκειμένου να κλείσουν το πρώτο ραντεβού για τη συμπλήρωση του Ατομικού Φακέλου Υγείας. Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ) αποτρέπει τους Προσωπικούς Γιατρούς από το να τηλεφωνήσουν οι ίδιοι στους πολίτες καθώς, όπως επισημαίνει, αυτό αποτελεί έργο των Διοικητικών Υπηρεσιών, και όχι του ίδιου του γιατρού.

Όπως υπογραμμίζουν οι της Ομοσπονδίας: «Η διαδικασία του καθορισμού των ραντεβού αποτελεί έργο των Διοικητικών Υπηρεσιών. Σε καμία περίπτωση ο καθορισμός των παραπάνω ραντεβού δεν συνιστά ιατρικό έργο. Πέραν τούτου, η συμπλήρωση του Ατομικού Φακέλου Υγείας είναι αδύνατο και αντιδεοντολογικό να συμπληρωθεί τηλεφωνικά».

Η ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ, λοιπόν, καλεί τους Προσωπικούς Γιατρούς να μη δεχθούν αυτού του είδους την υποβάθμιση, τονίζοντας ότι η αντίδραση πρέπει να είναι μαζική.

Check Also

Θετική η απάντηση της Πολιτείας για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, μέσω της Επιτροπής για το Clawback που δημιούργησε, έδωσε δυνατότητα στους …