Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδικής ογκολογικής μονάδας του «Αγία Σοφία»

ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδικής ογκολογικής μονάδας του «Αγία Σοφία»

Εισήχθη στο Βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση ΝΠΙΔ και την αναβάθμιση της Ογκολογικής Μονάδας «ΕΛΠΙΔΑ» σε Ογκολογικό Κέντρο, βάσει του οποίου, όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, για πρώτη φορά από συστάσεως του ΕΣΥ αποσπώνται υπηρεσίες πρότυπο από ένα Νοσοκομείο, το «Αγία Σοφία», αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι της ΠΟΕΔΗΝ, «η Ογκολογική Μονάδα Παίδων που παρέχει ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, η μοναδική στη χώρα μας, πρότυπο σε όλη την Ευρώπη, αποσπάται και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις. Τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Μονάδας, καθότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη Μονάδα και να δουλέψουν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”».

Η Ομοσπονδία εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με τον κίνδυνο, μετά την εν λόγω απόσπαση, οι οικογένειες να επιβαρύνονται για την παροχή υπηρεσιών, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «ακατανόητη». Επιπλέον, κάνοντας λόγο για ιδιωτικοποίηση της αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας, οι της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι, μετά την απόφαση αυτή, «ανοίγει η κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών Νοσοκομείων». 

Η ανακοίνωση καταλήγει στην προκήρυξη Παναττικής Στάσης Εργασίας, από τις 10:00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση στις 10:30 στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» την ημέρα ψήφισης κατάθεσης του Νομοσχεδίου στη Βουλή, την άλλη εβδομάδα. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, σε συντονισμό με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Βασικός στόχος η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου.

Check Also

Πλεύρης: «Δεν ιδιωτικοποιείται η Παιδο-ογκολογική Μονάδα “Ελπίδα”»

Η αναβάθμιση της ογκολογικής μονάδας ΕΛΠΙΔΑ σε ογκολογικό Κέντρο με τη μορφή ΝΠΙΔ πραγματοποιείται στο …