Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Να γενικευθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας και, όπου είναι δυνατόν, να παρέχεται δωρεάν

ΠΟΕΔΗΝ: Να γενικευθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας και, όπου είναι δυνατόν, να παρέχεται δωρεάν

Η ΠΟΕΔΗΝ, με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι συμφωνεί απόλυτα με την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για υποχρεωτική χρήση μάσκας, θεωρώντας μάλιστα ότι η απόφαση αυτή είχε αργήσει να ληφθεί.

«Από την κορύφωση της πανδημίας τον χειμώνα, είχαμε πάρει σαφή θέση για την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας. Τότε οι ειδικοί του ΕΟΔΥ επιχειρηματολογούσαν ότι η χρήση μάσκας έχει μικρή σημασία, επιδιώκοντας να καλύψουν τις ελλείψεις στην αγορά και στα νοσοκομεία, τις οποίες έχουμε καταγγείλει κατ’ επανάληψη.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν πρέπει να εξαιρεθεί κανένας χώρος στον οποίο υπάρχει συγχρωτισμός (αθλητικός, θρησκευτικός, αίθουσες διασκέδασης, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις κ.λπ). Δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στα νοσοκομεία συνοδοί ασθενών επειγόντων περιστατικών, επισκέπτες στις κλινικές και να μη φορούν μάσκα», αναφέρουν οι της Ομοσπονδίας, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να εφοδιάσει τα νοσοκομεία με επαρκή αριθμό μασκών. Στο θυρωρείο του νοσοκομείου θα πρέπει να γίνεται έλεγχος για το αν φορούν μάσκα οι προσερχόμενοι και, σε αντίθετη περίπτωση, αν είναι συνοδοί να μην επιτρέπεται η είσοδός τους. Επιπλέον, τονίζεται ότι είναι αναγκαίο να παρέμβουν τα Υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης, προκειμένου να σταματήσει η αισχροκέρδεια από τις πωλήσεις μασκών.

«Πρότασή μας είναι όλοι όσοι προσέρχονται σε Επιχειρήσεις, σε Δημόσιους Φορείς, Οργανισμούς και Νοσοκομεία να υποχρεωθούν να φοράνε μάσκα και, όπου είναι δυνατόν, να παρέχεται δωρεάν γιατί κανείς δεν μπορεί να διαθέτει κάθε ημέρα χρήματα για την αγορά μασκών για όλη την οικογένεια.

Δυστυχώς η πανδημία είναι εδώ. Οι Υγειονομικοί, μετά από ολιγοήμερη άδεια, θα είναι πίσω στις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν τυχόν έξαρση της πανδημίας. Δεν επιτρέπεται ολιγωρία και χαλαρότητα από κανένα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Check Also

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψάχνουμε λύση για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε κάποιες κατηγορίες ασθενών

“Κοιτάζουμε να εκταμιεύσουμε ένα ποσό, το οποίο θα μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα στο κράτος …