Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Απεργιακή κινητοποίηση την Πρωτομαγιά

ΠΟΕΔΗΝ: Απεργιακή κινητοποίηση την Πρωτομαγιά

Απεργιακή κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά, στις 11:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, εξήγγειλε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ:

«Παρά τη (δήθεν) έξοδο από τα μνημόνια, η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται με την ίδια ένταση, οι μνημονιακές δεσμεύσεις και εφαρμοστικοί νόμοι διατηρούνται σε πλήρη ισχύ, η λιτότητα είναι κυρίαρχη στους μισθούς και στις συντάξεις, οι βάρβαροι αντιασφαλιστικοί νόμοι υλοποιούνται απαρέγκλιτα, οι ευέλικτες μορφές εργασίας είναι κυρίαρχες στην απασχόληση, οι περικοπές στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια το ίδιο.

[…] Γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα, των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία-Πρόνοια αγωνιζόμαστε για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και ισότητα για:

  • Βελτίωση συνθηκών εργασίας
  • Αμοιβές – ωράρια
  • Κοινωνική Ασφάλιση
  • Υγεία – Παιδεία
  • Κοινωνική Δικαιοσύνη
  • Ειρήνη
  • Για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανοιχτά, εξοπλισμένα και στελεχωμένα, για ένα Ε.Κ.Α.Β. που να ανταποκρίνεται άμεσα και έγκαιρα στις ανάγκες του πολίτη, για προνοιακά ιδρύματα που να διασφαλίζουν την περίθαλψη και την αξιοπρέπεια, για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο του ασθενή!»

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ: Να αποσυρθούν οι διατάξεις που επιτρέπουν πρόσληψη προσωπικού πάσης φύσεως στο ΕΣΥ

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εκφράζει τη δυσαρέσκειά της σχετικά …