Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Πλεύρης: Στα 200 ευρώ το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στον τομέα της Υγείας

Πλεύρης: Στα 200 ευρώ το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στον τομέα της Υγείας

Αυξάνεται στα 200 ευρώ το ανώτατο ύψος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, ενώ παράλληλα μεγαλώνει το εύρος των ειδικοτήτων που το δικαιούνται, βάσει δύο Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ), που υπεγράφησαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Οι αποφάσεις έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023, με τους δικαιούχους να λαμβάνουν αναδρομικά την αύξηση στο επίδομά τους.

Η εν λόγω μεταρρύθμιση αυξάνει, πέρα από το ύψος του ίδιου του επιδόματος, και το εύρος των ειδικοτήτων που μπορούν να το λαμβάνουν. Ειδικότερα, το επίδομα διαμορφώνεται πλέον σε πέντε νέες κατηγορίες:

Α΄ Κατηγορία: 200 € (από 150 €, μέχρι πρότινος)

Β΄ Κατηγορία: 165 € (από 105 €)

Γ΄ Κατηγορία: 150 € (από 70 €)

Δ΄ Κατηγορία: 105 € (από 35 €)

Ε΄ Κατηγορία: 70 € (από 30 €).

Σημειωτέον ότι η πλειονότητα των εργαζομένων στα νοσοκομεία κατατάσσεται σε ανώτερη κατηγορία. Το νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να κατατάσσεται στην Α’ κατηγορία του επιδόματος, παίρνοντας αύξηση 33%. Ως προς το τεχνικό προσωπικό των νοσοκομείων προσδιορίζονται συγκεκριμένες ειδικότητες δικαιούχων, στις οποίες καταβάλλεται, πλέον, υψηλότερο επίδομα, από 70 ευρώ σε 150 ευρώ (αύξηση 114%).

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε σήμερα σχετική ανάρτηση στο twitter:

Check Also

Συνάντηση Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών …