Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Πλεύρης: Ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα – Σε αργία όσοι ευθύνονται

Πλεύρης: Ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα – Σε αργία όσοι ευθύνονται

Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ, ενώ παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας “Άγιος Ανδρέας”.

Επίσης τίθενται σε αργία όσοι ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Να θυμίσουμε πως αφορά το περιστατικό με τον 49χρονο στην Πάτρα, που προσήλθε στα επείγοντα του εν λόγω νοσοκομείου με συμπτώματα εμφράγματος και το προσωπικό τον έδιωξε, με την αιτιολογία ότι δεν εφημέρευε ο “Άγιος Ανδρέας”. Λίγο αργότερα, ο 49χρονος εξέπνευσε.

Νωρίτερα σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Έτσι με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, ο υπουργός Υγείας, ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.

Check Also

ΕΔΕ: «Ενημερώσου για τους κινδύνους του Σακχαρώδους Διαβήτη, δράσε έγκαιρα»

Το κεντρικό μήνυμα των δράσεων ενημέρωσης που υλοποιεί η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία για τον Σακχαρώδη …