Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Πλεύρης από Λάρισα: Δεν τίθεται θέμα ούτε τοπικών, ούτε γενικών lockdown

Πλεύρης από Λάρισα: Δεν τίθεται θέμα ούτε τοπικών, ούτε γενικών lockdown

«Δεν τίθεται θέμα ούτε τοπικών ούτε γενικών lockdown. Όποιος περιορισμός υπάρξει θα είναι στη φιλοσοφία που υπάρχει και τώρα, δηλαδή θα περιορίζονται οι δραστηριότητες για όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν», δήλωσε ο Yπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τη Λάρισα, την οποία επισκέφθηκε σήμερα λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας στην ευρύτερη περιοχή.

«Είναι ξεκάθαρο πως όσο περισσότερο είναι εμβολιασμένες οι περιοχές, τόσο λιγότερες νοσηλείες έχουμε», ανέφερε ο κ. Πλεύρης, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυση του ΕΣΥ, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να λάβουν θεραπεία αν τη χρειαστούν.

Κάνοντας λόγο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που δέχονται πίεση λόγω της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η επιλογή της κυβέρνησης είναι το ΕΣΥ να μην γίνει μονοθεματικό, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «ενδεχομένως να υπάρξουν περιορισμοί χειρουργείων». Κι ενώ σχεδιάζεται να δοθούν κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να ενισχύσουν το ΕΣΥ, ο ίδιος ανέφερε ότι, αν δεν υπάρξει η απαιτούμενη ανταπόκριση, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε επίταξη.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, λέγοντας ότι «αναλόγως με τις ανάγκες που υπάρχουν, θα γίνει και αυτό όπου χρειάζεται».

Κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, ο Υπουργός Υγείας συμμετείχε σε σύσκεψη στην 5η ΥΠΕ με τον διοικητή Φώτη Σερέτη, ενώ συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Check Also

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις Δράσεις Δημόσιας Υγείας

Στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση εισάγεται σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, το νομοσχέδιο …