Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Πλεύρης: Άπαξ και πάει ένα περιστατικό σε κάποιο νοσοκομείο, οφείλουν να το διαχειριστούν – Δεν υπάρχουν «κλειστά» νοσοκομεία

Πλεύρης: Άπαξ και πάει ένα περιστατικό σε κάποιο νοσοκομείο, οφείλουν να το διαχειριστούν – Δεν υπάρχουν «κλειστά» νοσοκομεία

Από Σεπτέμβριο θα έχουμε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές δομές για την αντιμετώπιση της πίεσης που αναμένεται να ασκηθεί στο ΕΣΥ το φθινόπωρο και τον χειμώνα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Ως προς τις νοσηλείες μέσα στο καλοκαίρι, ο Υπουργός σχολίασε ότι υπάρχει μια ισορροπία σε εισιτήρια-εξιτήρια, ενώ και στα κρούσματα παρατηρείται σταθεροποίηση με καθοδική τάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 30-35% των περιπτώσεων πάει για άλλο λόγο στο νοσοκομείο και διαγιγνώσκονται με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μη νοσηλεύονται αρχικά για κορονοϊό και να μεταφέρονται σε κλίνες covid μετά τη διάγνωση.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι η πίεση στο ΕΣΥ ήταν, κατά βάση, στην Αθήνα, αλλά πλέον η νόσηση είναι πολύ πιο ήπια και οι νοσηλείες είναι σταθερές. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι θα προκύψει πρόβλημα αν πιεστούν οι δομές στη νησιωτική χώρα. Μέχρι στιγμής αυτό δεν συμβαίνει, ενώ και ο Αύγουστος προβλέπεται καλύτερος. Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχει μια μείωση 5-10% στα κρούσματα. 

Αναφορικά με τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα έξω από το νοσοκομείο που δεν εφημέρευε, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι, βάσει της προκαταρκτικής έρευνας, διατάχθηκε ΕΔΕ. Όπως σχολίασε, η άποψη ότι όταν ένα νοσοκομείο δεν εφημερεύει είναι «κλειστό» δεν ισχύει, τονίζοντας: «Δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία στη χώρα. Άπαξ και ένα περιστατικό πάει σε κάποιο νοσοκομείο, είναι περιστατικό του νοσοκομείου και οφείλουν να το διαχειριστούν».

Ως προς το αν θα τεθούν κάποιοι εργαζόμενοι σε αργία, ο κ. Πλεύρης είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει το πειθαρχικό όργανο που κάνει τον έλεγχο.

Αναφερόμενος, τέλος, στο νομοσχέδιο περί ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι με αυτό δίνεται πλέον η δυνατότητα στις γυναίκες να κάνουν κρυοσυντήρηση και χωρίς ιατρικό λόγο. Διαμορφώνεται, επίσης, μονάδα για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ατόμων με HIV στο «Αττικόν».

Check Also

Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»: Ποια η κατάσταση με τους αναισθησιολόγους σήμερα

Καθώς η έλλειψη αναισθησιολόγων έχει προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων  …