Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / #ΠαράγονταςΠοιότητας: Η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ΣΠΕΑ για την αιμορροφιλία

#ΠαράγονταςΠοιότητας: Η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ΣΠΕΑ για την αιμορροφιλία

«Ο δικός μας παράγοντας ποιότητας» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Σύλλογος Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών – ΣΠΕΑ, με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Takeda.

Στόχος της εκστρατείας είναι να παροτρύνει τους ασθενείς με αιμορροφιλία να συνεργαστούν με τον θεράποντα ιατρό τους και με τον Σύλλογο για έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση, την άμεση διασύνδεση με την κατάλληλη θεραπεία και τη συμμόρφωση με τις κλινικές οδηγίες για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Η ευαισθητοποίηση του γενικού κοινού πάνω στην αιμορροφιλία θα αναδείξει τη σημασία της θεραπείας και πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση κατά τον προγεννητικό έλεγχο.

Βασικό επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας είναι ένα spot διάρκειας 38 δευτερολέπτων, που θα προβληθεί στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα ως κοινωνικό μήνυμα, με την έγκριση του Εθνικού Συμβοουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Επίσης, με στόχο τη διάδοση του μηνύματος σε όλη την Ελλάδα, η εκστρατεία θα προβληθεί ψηφιακά στο Διαδίκτυο και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα, οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για την αιμορροφιλία, αλλά και για τον ρόλο του ΣΠΕΑ που αποτελεί έγκυρη πηγή ενημέρωσης στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση της νόσου.

Την καμπάνια παρουσίασε ο Γ.Γ. του Συλλόγου Αλέξης Περδίκης, τονίζοντας: «Η ποιότητα ζωής ενός ατόμου με αιμορροφιλία και συγγενείς αιμορραγικές παθήσεις είναι το 2021 προτεραιότητα τόσο της επιστημονικής κοινότητας, όσο και των φαρμακευτικών εταιρειών.

Δίπλα σε όλους τους παράγοντες που συνδιαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες για να συμβαίνει αυτό, βρίσκεται πάντα ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών. Στο πλευρό των συμπασχόντων μας, αρωγός με πολλά και διαφορετικά μέσα στην προσπάθεια όσων θέλουν το καλό της ελληνικής αιμορροφιλικής κοινότητας».

Ο κ. Δημήτρης Βερύκιος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΣΠΕΑ, ανέφερε σχετικά: «Ο διαχρονικός μας στόχος είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση στη θεραπεία μας αλλά και η ασφάλεια των αντιαιμορροφιλικών σκευασμάτων. Έχοντας τα παραπάνω ως πυξίδα είμαστε πάντα στο πλευρό τέτοιων πρωτοβουλιών και προσπαθειών που σκοπό έχουν να κάνουν ακόμα πιο γνωστή την αιμορροφιλία στο ευρύ κοινό, συμβάλλοντας έτσι στην αποστιγματοποίηση της νόσου και των συμπασχόντων μας».

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η φαρμακευτική εταιρεία Takeda αποφάσισε να στηρίξει το έργο του ΣΠΕΑ για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις Σπάνιες Παθήσεις και να ενισχύσει τις δράσεις του Συλλόγου. Ο κ. Συμεών Σιδηρόπουλος Public Affairs and Communications Lead της Takeda Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε: «Η υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων όπως η εκστρατεία “Παράγοντας Ποιότητας”, αποτυπώνει τη φιλοσοφία της TAKEDA HELLAS και τη δέσμευσή της απέναντι στους ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις, και ειδικότερα με αιμορροφιλία. Οι αιματολογικές παθήσεις είναι από τις βασικές κατηγορίες  παθήσεων στις οποίες επικεντρωνόμαστε, με στόχο να δώσουμε λύσεις και ελπίδα στους συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους».

Check Also

Ελληνική HPV Εταιρεία: Καμπάνια ευαισθητοποίησης με φωταγώγηση της Βουλής των Ελλήνων και του Λευκού Πύργου

Με το μήνυμα «Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Εξάλειψη του Καρκίνου Τραχήλου Μήτρας – Ενημερώσου, …