Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων – Θάνος Πλεύρης: Τα βασικά σημεία αντιμετώπισης του εγκαύματος

Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων – Θάνος Πλεύρης: Τα βασικά σημεία αντιμετώπισης του εγκαύματος

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χαιρέτισε σήμερα την εκδήλωση της Ελληνικής Οργάνωσης για το έγκαυμα και τους εγκαυματίες, SALVIA, για την καθιέρωση της σημερινής ημέρας ως «Πανελλήνιας Ημέρας Πρόληψης Εγκαυμάτων».

Η σημερινή ημέρα Πρόληψης αφιερώνεται στους εγκαυματίες και τα θύματα από το «Μάτι 2018».

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην επόμενη ημέρα και στο πώς αντιμετωπίζεται το έγκαυμα. Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας, τρία είναι τα κύρια σημεία για την αντιμετώπιση του εγκαύματος:

  • Η πρόληψη: Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζεται σήμερα η Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων για το πώς μπορεί να αποτραπεί το έγκαυμα.
  • Η άμεση θεραπεία: Πέρα από το ΚΑΤ, υπάρχει σχετικό τμήμα στο νοσοκομείο Γεννηματά και στο Θριάσιο, με τη δωρεά του ιδρύματος Λάτση. Μιλάμε για περίπου 4.000 περιπτώσεις εγκαυμάτων το χρόνο και περίπου 800 άτομα που χρήζουν θεραπείας.
  • Στήριξη και αποκατάσταση: Σε συνεργασία με την Salvia, το Υπουργείο επέκτεινε το μητρώο Εγκαυματιών για όλους του εγκαυματίες, ενώ βρίσκεται και σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση μίας σειράς από πράξεις για θεραπείες αποκατάστασης για το σύνολο των εγκαυματιών, και όχι μόνο για τους εγκαυματίες στο Μάτι.

Check Also

Θετική η απάντηση της Πολιτείας για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, μέσω της Επιτροπής για το Clawback που δημιούργησε, έδωσε δυνατότητα στους …