Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Ογκολογικοί ασθενείς χωρίς ελπίδα αποζημίωσης για τις ακτινοθεραπείες τους

Ογκολογικοί ασθενείς χωρίς ελπίδα αποζημίωσης για τις ακτινοθεραπείες τους

Στην αυξανόμενη ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας ο Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και ο Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα εξετάζει τα αιτήματα ασθενών που αποστέλλονται μέσω ασφαλιστικών φορέων και αφορούν στην εκτέλεση στερεοτακτικής και στη συνέχεια θα εισηγείται την έγκριση ή απόρριψη του αιτήματος στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ). Επίσης, o ΕΟΠΥΥ ζήτησε να μην δέχονται αιτήματα ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα για τις ακτινοθεραπείες τους χωρίς την προηγούμενη έγκριση του ΚΕΣΥ- κάτι που άμεσα αναθεώρησε προσθέτοντας ότι μπορεί να μην υπάρχει προηγούμενη έγκριση του ΚΕΣΥ εφόσον πρόκειται για εξαιρετική και ιδιαίτερα επείγουσα περίπτωση. Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτούν τον υπουργό, «για ποιο λόγο προστέθηκε μια ακόμη επίπονη γραφειοκρατική πράξη στους ασφαλισμένους ογκολογικούς ασθενείς, εάν πρόκειται να προβεί σε ενέργειες ώστε να λειτουργήσει το ΚΕΣΥ πιο ευέλικτα ώστε να μη συσσωρεύονται οι αιτήσεις των ασφαλισμένων για ακτινοθεραπείες και με ποιο τρόπο θα μειώσει τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις ακτινοθεραπείες».

Check Also

Γεωργιάδης: Σκέψεις για δοκιμαστική εφαρμογή A.I. συστήματος διαλογής σε ελληνικό νοσοκομείο

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για έλεγχο της …