Αρχική / Πρόσωπα / Άρθρα / Απόψεις / Να οργανωθούμε λίγο παιδιά…

Να οργανωθούμε λίγο παιδιά…

Κι ενώ δίνουμε μία πρωτοφανή μάχη εδώ και δύο σχεδόν χρόνια με την πανδημία, με τα δεδομένα να ανατρέπονται μέρα με τη μέρα, με τον φόβο να κυριαρχεί σε όλο τον πλανήτη και τα θύματα να αυξάνονται συνεχώς λόγω των μεταλλάξεων και της απρόβλεπτης συμπεριφοράς του ιού, αρχίσαμε και μία επίσης πρωτοφανή συζήτηση περί VIP κλινών ΜΕΘ, που περιμένουν τους… επίσημους καλεσμένους τους!

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, υποστήριξε πως 47 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν σκόπιμα κλειστές ώστε να διατεθούν σε… επιφανείς ασθενείς εάν παραστεί ανάγκη, την ίδια ώρα που 114 “απλοί και ταπεινοί” πολίτες έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα θεωρεί πως το μόνο που μπορεί να προσφέρει στη διαχείριση της τεράστιας αυτής κρίσης, είναι η “κλασική κόντρα” σε ό,τι κάνει ή δεν κάνει η κυβέρνηση. Αγνοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες, τη σοβαρότητα της κατάστασης και το γεγονός ότι, στην παρούσα φάση, ο εχθρός είναι η πανδημία και προς αυτήν θα πρέπει να στρέψουμε όλες τις προσπάθειές μας.

Εξαίρεση ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος πήγε κόντρα με το κομματικό του ρεύμα και δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι γίνονται τέτοια απαράδεκτα παιχνίδια στις ΜΕΘ. Γιατί είναι σημαντική η θέση Ξανθού; Γιατί ήταν ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα και γνωρίζει καλά τα του ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για fake news και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το θέμα, όμως, είναι άλλο. Μετά από τόσους ασθενείς, μετά από τόσους θανάτους, πότε επιτέλους θα συνειδητοποιήσουμε ότι ΔΕΝ επιτρέπεται να παίζουμε με τον φόβο και την ανησυχία των πολιτών; Πότε θα καταλάβουμε όλοι ότι συζητάμε για ζωή και θάνατο, όχι για έναν παράτυπο διορισμό, ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο;

Είναι άλλο να κατηγορείς μια κυβέρνηση ότι δεν πράττει τα δέοντα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και άλλο να προωθείς ψευδείς ειδήσεις που υπαινίσσονται εγκληματικές διακρίσεις. Είναι άλλο να βοηθάς ουσιαστικά στη διαχείριση της πανδημίας και άλλο να προσθέτεις φόβο και προβλήματα καθημερινά.

Δεν υπάρχουν VIP ασθενείς. Αν είναι δυνατόν! Είμαστε όλοι το ίδιο εκτεθειμένοι και ανίσχυροι απέναντι στον ιό. Δεν είναι μπουζούκια να κρατάμε το πρώτο τραπέζι για celebrities. Είναι πανδημία. Να οργανωθούμε λίγο παιδιά…

Του Θεόδουλου Παπαβασιλείου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Check Also

Παρατείνονται για μια εβδομάδα τα μέτρα

Παράταση των μέτρων που ισχύουν για τον έλεγχο της πανδημίας αποφάσισε η Επιτροπή. Σύμφωνα με …