Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Να αποσυρθεί η διάταξη που αναθέτει αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικά συμφέροντα, ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Να αποσυρθεί η διάταξη που αναθέτει αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικά συμφέροντα, ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Σήμερα συζητείται στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την προμήθεια δύο αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων, με σκοπό την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στις Αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ και διάθεση τους στην Πολεμική Αεροπορία.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει τη διαφωνία της με το άρθρο 2 του νομοσχεδίου, το οποίο αναφέρεται στη «σύναψη συμβάσεων χρήσης αεροσκαφών για τη διενέργεια αεροδιακομιδών ασθενών από το ΕΚΑΒ» για χρονικό διάστημα μέχρι 30/9/2020, παραδίδοντας έστω και προσωρινά (αλλά «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού») τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η διάταξη βασίζεται στον ν.4430/2016 που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, με την Ομοσπονδία να έχει εκφράσει εξαρχής την αντίθεσή της, καθώς η διάταξη έδινε τη δυνατότητα να ιδιωτικοποιηθεί μέρος των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Η μη διάθεση αεροσκάφους από την Πολεμική Αεροπορία για αεροδιακομιδές από τα νησιά σε καθημερινή βάση, ανοίγει το παράθυρο για την είσοδο ιδιωτών στον χώρο.

Όπως η κυβέρνηση επέλεξε την επίταξη των ΜΕΘ, το ίδιο να κάνει και με τα αεροσκάφη για τις αεροδιακομιδές.

Η υγειονομική κρίση απέδειξε, για άλλη μια φορά, την αναγκαιότητα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Η αντιμετώπισή της από τους δημόσιους φορείς έγινε με απόλυτη επιτυχία, παρά τις τεράστιες ελλείψεις.

«Στηρίζουμε την πρόταση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για δημιουργία πανελλαδικού και δημόσιου πτητικού φορέα από το ΕΚΑΒ. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη και να επιλέξει τη λύση της επίταξης αεροσκαφών», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

Υπουργείο Υγείας για Μονάδα Βραχυθεραπείας του «Αλεξάνδρα»: Καμία διακοπή στη θεραπεία των ασθενών – Μηδενική η αναμονή

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», με τίτλο «Κλείνουν τη μοναδική δημόσια Μονάδα Βραχυθεραπείας …