Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown στην Αττική και άλλες 10 περιοχές στο κόκκινο – Καμία αλλαγή στις μετακινήσεις την Τσικνοπέμπτη

Νίκος Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown στην Αττική και άλλες 10 περιοχές στο κόκκινο – Καμία αλλαγή στις μετακινήσεις την Τσικνοπέμπτη

Την παράταση του lockdown στην Αττική για μία ακόμη εβδομάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας ακολουθεί αυξητικές τάσεις, ωστόσο τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια σε όλη την επικράτεια.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε στη συνέχεια 10 ακόμη περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο.

Οι δέκα περιοχές που κοκκινίζουν είναι:

 1. Λευκάδα εκτός από το Μεγανήσι
 2. Θεσπρωτία
 3. Σύρος
 4. Σάμος
 5. Άρτα
 6. Διδυμότειχο
 7. Δήμος Λοκρών
 8. Αμφιλοχία
 9. Ηράκλειο
 10. Κορινθία

Κάνοντας αναφορά στην Λάρισα και στον Βόλο κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ για την Αττική είπε ότι παραμένει σε βαθύ κόκκινο και προβληματίζει πολύ ο Πειραιάς. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στον Πειραιά θα ενταθούν οι έλεγχοι για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ίδια εικόνα καταγράφεται και στον δυτικό τομέα Αθηνών που τα ενεργά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1.000.

Παραμένουν στο κόκκινο

 1. Κεφαλονιά
 2. Ηλεία
 3. Θεσσαλονίκη
 4. Χαλκιδική
 5. Ρέθυμνο
 6. Θάσος
 7. Αγιά,
 8. δήμος Πύδνας Κολινδρού
 9. Ζίτσα
 10. Ναύπλιο
 11. Τανάγρα.

Εκτός από την Αττική στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίου, Κορδελιού, Ευβοίας και Αρκαδίας, ενώ στο πορτοκαλί περνάει πλέον η Μύκονος.

Μέτρα στα σύνορα

Προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού από την Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15 σε Κακκαβιά και Ευζώνους το ωράριο θα είναι επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Θα μπορούν να εισέρχονται 400 άτομα ημερησίως.

Τέλος, αναφερόμενος στην Τσικνοπέμπτη ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι είναι μία μέρα όπως όλες οι άλλες και ισχύουν όλοι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις χωρίς καμία αλλαγή.

Check Also

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη στη Σύρο για το Πρόγραμμα για την Παιδική Παχυσαρκία

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε …